Política

S’aprova el pressupost de la Diputació només amb el vot contrari de la CUP

La formació anticapitalista critica que sigui un pressupost continuista i defensa que cal “un gir copernicà” en les polítiques públiques

La Diputació de Girona va aprovar ahir el pressupost per al 2022 amb els vots a favor de JxCat, ERC, el PSC, IdS i Txl’E i el vot en contra de la CUP. El pressupost està dotat amb 162,8 milions d’euros, que suposa un 10% més respecte al pressupost de l’exercici anterior. El president de la Diputació, Miquel Noguer, va defensar ahir que es tracta d’un pressupost continuista i que el seu únic objectiu és ajudar els ajuntaments i els veïns. La resta de partits també es van mostrar satisfets amb aquests comptes, a excepció de la CUP. “En aquest context de crisi és necessari un gir copernicà en les polítiques públiques”, va dir la seva representant, Marta Guillaumes.

El pressupost, que va ser presentat dilluns passat, també ha tingut el suport del PSC, que l’ha aprovat “per responsabilitat” i perquè ha vist que incorporava les seves propostes. També, en nom de Tots per l’Empordà (TxE), Carles Motas va agrair la predisposició a escoltar les seves propostes i va qualificar aquest pressupost com a “realment important” per a la reactivació econòmica i, més concretament, per al sector del turisme. En aquest punt va coincidir també amb Gisela Saladich, d’Independents de la Selva (IdS).

Entre les principals línies del pressupost, destaquen les partides en polítiques socials, habitatge, cultura i lluita contra el canvi climàtic. En l’àmbit social augmenta en pràcticament 900.000 euros el pressupost de Dipsalut i també s’incrementa un 22,5% el pressupost d’habitatge, que arriba fins als 2,7 milions per incentivar que els ajuntaments despleguin polítiques en aquest sentit. Pel que fa a l’emergència climàtica, es destinaran prop de tres milions a ajuts i inversions directes per promoure l’energia verda i la sostenibilitat

Altres acords

Prèviament al ple del pressupost, en un ple ordinari celebrat abans es va aprovar per unanimitat una moció del PSC amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. En la moció es va ratificar el compromís de la corporació amb les polítiques feministes, la igualtat de gènere i l’erradicació de qualsevol mena de violència contra elles. Per contra, els diputats van rebutjar una moció de la CUP de defensa del territori i de rebuig al projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona i de priorització del TAV a Reus i Girona. En saber la negativa dels grups a la seva moció, Guillaumes va entregar a cadascun un informe d’Ecologistes en Acció sobre la situació climàtica perquè “reflexionin”.

En aquest mateix ple també es va donar el vistiplau a la concertació d’un crèdit per un import de 3.422.389,95 euros al Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’operació serà per a les despeses de les obres en cinc trams de vies verdes que ara s’estan executant i que està previst que estiguin enllestides a mitjan 2022.

LA FRASE

La Diputació no és una eina de privilegis, és una eina d’ajuda a les corporacions locals i als ciutadans
Miquel Noguer
president de la diputació

LES XIFRES

10%
d’increment
respecte al pressupost del 2021, amb 15,7 milions més.
162,8
milions
d’euros és la xifra del pressupost per al 2022 aprovat ahir per la Diputació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona