Política

El Congrés avala els candidats de PP i PSOE al TC

Els dos partits i UP voten a favor també de nous consellers del Tribunal de Comptes

La comissió de Nomenaments del Congrés dels Diputats va avalar ahir les candidatures dels quatre nous membres del Tribunal Constitucional (TC) i dels sis nous consellers del Tribunal de Comptes pactats entre el PSOE i el PP. En el cas del TC, es tracta d’Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, proposats pels populars, i Inmaculada Montalbán i Juan Ramón Sáez Valcárcel, a la llista del PSOE i Podem. Malgrat que durant la presentació de les candidatures els socialistes van posar en dubte la imparcialitat dels candidats del PP, finalment hi van votar a favor. La comissió parlamentària va declarar idonis els quatre aspirants per 242 vots a favor (PP, PSOE i Unides Podem), cap en contra i 12 abstencions. Cs i Vox van marxar de la comissió pel que van qualificar de “teatret” i ERC i PNB no hi van participar. La magistrada Concha Espejel va ser apartada del cas Gürtel per la seva afinitat amb el PP mentre que Enrique Arnaldo va desfermar la polèmica per la seva col·laboració directa amb la FAES, el laboratori d’idees del PP, i per haver estat present en el marc del cas Lezo, un afer de presumpta corrupció a la Comunitat de Madrid. Arnaldo va recordar ahir que va ser exonerat fa anys després d’haver declarat al jutjat i que mai ha estat acusat de res. Sobre els suposats vincles amb el PP, els va negar –“no tinc amics en política”– i va defensar la seva “imparcialitat” com a jurista. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, va justificar el suport del PSOE als candidats proposats per la dreta per “l’interès superior” que suposa la renovació del TC. Rodríguez va explicar que l’executiu treballarà per estendre l’acord al Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Quant als consellers del Tribunal de Comptes, també van passar la prova d’idoneïtat amb els vots de PP, PSOE i Unides Podem i l’absència dels socis parlamentaris del govern, ERC i el PNB, i de Vox i Cs, tots ells crítics amb el que consideren un repartiment de cromos. Els nous consellers són Enriqueta Chicano, Isabel Fernández Torres, Dolores Genaro Moya, Diego Íñiguez Hernández, José Manuel Otero Lastres i Miguel Ángel Torres Morato. Els candidats que elegirà el Senat passaran l’examen el 10 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista