Política

García Albiol admet que va rebre un poder d’una societat ubicada a un paradís fiscal i defensa que no se’n va beneficiar

Els Papers de Pandora vinculen l’alcalde de Badalona a una companyia oberta des d’Andorra el 2005

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha admès que va rebre un poder general d’una societat a Belice, un petit paradís fiscal de l’Amèrica central, oberta des d’Andorra, com publica ’El País’ en el marc de la investigació dels Papers de Pandora.

En un comunicat, García Albiol explica que el 2005 va acceptar que se li atorgués el poder de la companyia, que havia d’emprendre projectes empresarials. El dirigent assegura que el projecte “va quedar sense recorregut” i ha defensat que no se’n va beneficiar. “No vaig obtenir ni rendiments, ni increment de patrimoni ni retribucions de cap tipus. Mai vaig fer ús d’aquest poder mercantil”, continua García Albiol, que diu que és “una persona seriosa i honrada”.

Segons les informacions dels Papers de Pandora, García Albiol va rebre un poder general d’una societat de Belice que havia estat tramitada a través d’una gestora andorrana, vinculada al banc Andbank. Ho va fer el 2005. En el moment de la signatura, García Albiol era secretari de política municipal del PPC. Abans havia estat president i regidor a Badalona i secretari general del PP a Barcelona. La signatura va ser dissolta el 9 de desembre de 2015. La seva primera etapa de batlle a Badalona va ser entre el 2011 i el 2015.

L’alcalde de Badalona ha dit que no hi ha cap connexió entre aquest apoderament i la seva activitat política. “Responia única i exclusivament a la voluntat de fer projectes empresarials, però no es van dur a terme i mai van generar cap classe d’ingrés o increment patrimonial”, ha justificat.

“Soc una persona seriosa i honrada”, continua García Albiol, “durant tots els anys al capdavant de l’alcaldia, tant jo com el meu equip de govern hem fet una molt bona gestió al capdavant de la ciutat”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona