Política

sant pol de mar

ICV exigeix a l'alcalde que destitueixi els regidors del govern que no van ser al ple

Manuel Mombiela (CiU) va quedar sol en la sessió en què es va resoldre el polèmic concurs per cobrir quatre places d'administratiu al consistori

El grup d'ICV, a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Pol, ha demanat a l'alcalde, el convergent Manuel Mombiela, que faci dimitir els tres regidors de l'equip de govern –Ramon Llastarry, Raül Trabal i Joan Piqueras– que dissabte no van assistir al ple convocat per l'oposició en què, entre altres qüestions, es va informar de la resolució definitiva del polèmic concurs per adjudicar quatre places d'administratiu al consistori. Un concurs que el mateix alcalde havia suspès perquè va entendre que hi havia irregularitats en el procés i que al cap de dos mesos ha validat estimant un recurs de reposició fet per ICV en què es defensava “la plena legalitat del procediment.”

Pèrdua d'autoritat

Des d'ICV s'entén que l'absència dels tres regidors del govern –el quart, Bartomeu Arqué, va dimitir fa poques setmanes i encara no s'ha cobert la seva plaça– “és un gest de deslegitimació i pèrdua d'autoritat de l'alcalde, alhora que constata que bona part del govern de CiU vetlla només pels seus interessos particulars, arribant a l'amenaça de treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Sant Pol”. El portaveu d'ICV, Manel Puig, qualificava el gest dels regidors “d'una falta total de respecte i un insult a la resta de membres del consistori”. Puig recorda que la situació que es viu a l'equip de govern “denota que fa temps que ha girat l'esquena a la defensa de l'interès general i comú dels veïns i veïnes del poble, a la participació ciutadana, a l'ètica en la gestió pública i a la responsabilitat d'ocupar un càrrec públic”. Des de l'oposició ja es va denunciar que amb la suspensió del concurs, des de l'equip de govern s'havia intentat beneficiar un dels aspirants a una de les places que finalment no havia superat les proves. Puig hi afegeix que en cas que l'alcalde no destitueixi els regidors se li demanarà que presenti una moció de confiança.

Suport a la secretària

El ple també va aprovar, amb els vots a favor de l'oposició, donar suport a la secretària “en vista de l'ofensiva carta que el primer tinent d'alcalde, Ramon Llastarry, ha adreçat a la direcció general d'Administració Pública” en què es queixa de l'actitud de la funcionària. “És una acció insultant”, diu Puig.

Finalment, amb l'absència dels tres regidors de govern, també va poder prosperar l'aprovació de la reducció del 50% de les prestacions econòmiques que rep el regidor del govern Josep Piqueras. Piqueras va deixar l'àrea de Governació argumentant motius professionals, i manté només la de Cultura i Festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona