Política

sant pol de mar

Aixequen la suspensió del concurs públic

L'alcalde nomenarà els nous empleats que van superar les proves

L'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU), ha aixecat finalment la suspensió del procés de selecció per ocupar quatre places d'administratiu a l'Ajuntament. L'alcalde va posar en dubte la transparència del procés, celebrat el mes d'abril passat, i va signar-ne la suspensió argumentant “possibles irregularitats”. Aquests mesos, des de l'àrea d'Alcaldia s'han demanat informes a diverses administracions, com ara la Diputació, que corroboressin l'encert, o no, de la decisió presa. Alguns l'han defensat i uns altres han indicat que el concurs havia estat correcte. En qualsevol cas, ahir l'alcalde va explicar que havia aixecat la suspensió perquè havia estimat les al·legacions presentades al maig per la formació d'ICV-EUiA. Unes al·legacions que defensaven, per exemple, que s'havia suspès el concurs sense disposar de documents o proves sobre les possibles irregularitats. “Amb l'aixecament de la suspensió, en els pròxims dies seran nomenats els nous empleats del consistori que van superar les proves i s'acomiadaran els que no ho van fer”, va precisar Mombiela.

Malestar

La decisió presa des d'Alcaldia va generar al seu moment un gran malestar tant a nivell polític com entre els treballadors municipals. Des dels grups de l'oposició i dels sindicats CCOO i la UGT, va ser denunciat l'intervencionisme polític en la selecció de personal i es va acusar l'alcalde d'intentar beneficiar un dels aspirants que no havia superat els exàmens. Com a mostra de rebuig, diversos treballadors municipals han organitzat “esmorzars reivindicatius” davant de l'ajuntament.

A aquest clima de tibantor s'afegeixen certes divergències en l'interior del govern local. Alguns regidors no consideren encertada la decisió de l'alcalde i asseguren que hi ha altres proves i documentació suficient per denunciar un procediment irregular en el procés a càrrec de membres mateixos del tribunal. Una documentació que voldrien que arribés a mans del jutge perquè aquest valori la legalitat dels resultats finals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Oceania

Una esllavissada enterra un poble sencer a Papua Nova Guinea

Barcelona
Nova Caledònia

La policia francesa mata un home després de la crida a la calma de Macron

Barc / elona
Política

El TSJC fixa el judici per l’1-O a Jové, Salvadó i Garriga al setembre malgrat l’amnistia

barcelona
iran

L’exèrcit iranià no veu indicis sospitosos en l’accident de Raisi

Guerra a Gaza

Israel respon al reconeixement de l'estat palestí

barcelona
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid