Política

La fiscalia de l’AN veu amb “satisfacció” la sentència del 17-A

Creu que és un “reconeixement a les víctimes”

El ministeri públic afirma que “se’ls diu quina va ser la veritat” i marca una “fita” en la lluita contra el terrorisme

La fiscalia de l’Audiència Nacional ha mostrat “satisfacció” per la sentència del 17-A perquè considera que “reconeix a les víctimes” dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017. El fiscal en cap de l’AN, Jesús Alonso, ha assegurat que a la resolució “se’ls recorda” i “se’ls diu quina va ser la veritat”. “Estem contents per les víctimes perquè se’ls ha reconegut en la sentència”, ha dit Alonso en roda de premsa aquest divendres, acompanyat dels fiscals del judici Miguel Ángel Carballo i Ana Noé. La fiscalia creu que és “una bona sentència” que recull el posicionament del ministeri públic i que suposa una “fita important” en la lluita contra el terrorisme gihadista.

Carballo ha afirmat que la sentència “repara el dany en la mesura del possible”, ja que, a parer de la fiscalia, “tècnicament” era “el judici d’Alcanar” més que el dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

El ministeri públic ha insistit en la tesi que ha defensat des de l’inici que no es podia condemnar per assassinat quan els autors materials són morts i no s’ha pogut demostrar la participació en els atacs dels principals acusats, Mohamed Houli i Driss Oukabir.

El fiscal ha remarcat que les diferències entre la petició de penes de la fiscalia amb la sentència, que imposa condemnes més elevades, són “divergències de caràcter tècnic” amb una transcendència “mínima” en la pena i no és qüestió que la petició de la fiscalia “es quedés curta”.

De fet, segons la fiscalia, crea un “nou antecedent” el fet que condemni per un delicte de lesions per imprudència greu pels danys que van causar les tasques de desactivació d’explosius a Alcanar. Noé ha dit que en els antecedents previs a aquesta sentència aquesta mena de danys donaven lloc a responsabilitat civil però no penal.

Lloa l’actuació dels Mossos

Alonso també ha lloat la “gran professionalitat” dels Mossos d’Esquadra en la investigació dels atemptats. “Són un gran cos policial”, ha afirmat, que va desenvolupar una “boníssima tasca” amb una instrucció “rigorosa i garantista”. El fiscal també ha destacat la tasca del jutge instructor de la causa, Fernando Andreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA