Política

Pilar estratègic en la lluita contra la Covid

Salut Josep M. Argimon

Com Fernando Simón a Madrid, Argimon ha representat el rigor i la professionalitat a Catalunya

El nou conseller de Salut és abastament conegut pels catalans. S’ha convertit en un personatge famós durant la pandèmia. I dia rere dia, al costat de l’anterior consellera Alba Vergés, ha esdevingut, com Fernando Simón a Madrid, la màxima representació del rigor i la professionalitat en la lluita contra el coronavirus. Si hi ha algú amb experiència professional acreditada per ocupar la cartera de Salut del nou govern de la Generalitat, aquest és Josep Maria Argimon.

Nascut a Barcelona l’any 1958, el doctor Argimon fa quasi dues dècades que desenvolupa tasques diverses al Departament de Salut i ha treballat sota la batuta de quatre consellers de diferent signe polític. Entre el 2004 i el 2008 va ser cap de Divisió d’Avaluació de Serveis Assistencials; del 2008 al 2012, gerent de Planificació, Compra i Avaluació, i entre el setembre del 2012 i el gener del 2016 va dirigir l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), un organisme que ha sabut potenciar com a instrument de transparència en la difusió i actualització de dades –les famoses dades Covid– durant la pandèmia.

Des del febrer de l’any 2016 era el subdirector del Servei Català de la Salut, el CatSalut, i l’any 2018 va ser escollit, a més, director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS). Argimon sempre havia estat un perfil tècnic, el que responia les preguntes més difícils en les rodes de premsa. I malgrat els seus amplis coneixements, o precisament per això, havia preferit mantenir-se en un discret segon pla. Però amb l’arribada de la pandèmia i en ple mes de juliol, amb les dades descontrolades i amb la secretaria de Salut Pública vacant després de la dimissió de Joan Guix, el govern va recórrer a la seva llarga experiència en la gestió sanitària per donar un gir a l’estratègia catalana contra la Covid. Les seves compareixences, elegants i amables, han donat tranquil·litat en els moments més difícils.

El seu nomenament va ser avalat tant per Junts per Catalunya com per ERC. Menys entusiasme va despertar entre els col·lectius professionals que coneixien la seva diplomàcia i manera de fer per la gestió duta a terme al capdavant de l’Institut Català de la Salut, organisme del qual depenen la majoria dels centres d’atenció primària, on les queixes per les condicions de treball i la falta de recursos han estat constants.

Però més enllà del que ha demostrat públicament en tots aquests mesos al capdavant de l’Agència de Salut Pública, el seu rigor està de sobres acreditat per un ampli currículum acadèmic i professional. Llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Argimon és també especialista en medicina preventiva i salut pública per l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), diplomat en epidemiologia i estadística per la Universitat Pierre et Marie Curie París IV, màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les. També ha estat consultor a l’Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l’Agència Alemanya de Cooperació. És autor de llibres i articles sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia