Política

La Moncloa diu que la manca de Govern crea un “endarreriment del full de ruta” per “normalitzar la situació a Catalunya”

Montero lamenta que fins ara les negociacions entre formacions hagin estat “estèrils i inútils” i urgeix a formar govern

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha reclamat a les formacions catalanes que es posin d’acord per formar un govern “tan aviat com sigui possible” després de mesos de contactes “estèrils i inútils” que no ho han fet possible, i ha advertit que la manca de Govern provoca un “endarreriment del full de ruta” per “normalitzar la situació a Catalunya”.

Durant la roda de premsa del consell de ministres, Montero ha assegurat que per al seu executiu aquesta és una qüestió “prioritària” perquè l’absència de govern “dificulta” el funcionament normal d’una “regió tan important en aportació al creixement econòmic i de valor afegit al conjunt d’Espanya”.

“Evidentment s’està produint un endarreriment sobre el full de ruta previst per normalitzar la situació i el conflicte a Catalunya, i creiem que la situació d’interinitat no aporta res als ciutadans d’aquesta comunitat ni en termes sanitaris, ni econòmics, ni en una millor relació amb el conjunt d’Espanya després dels esdeveniments viscuts als últims anys”, ha dit la ministra portaveu.

Montero ha evitat criticar nominalment els partits independentistes, però ha lamentat que “tot aquest temps des de les eleccions que s’ha utilitzat per formar govern ha estat un temps perdut i estèril”, i ha “insistit” que cal buscar una fórmula on “no calgui tornar a preguntar als ciutadans”.

“Entendrà que tinc la meva opinió sobre com i de quina manera s’ha plantejat la crítica als partits, però deixo aquesta reflexió per al PSC que va guanyar les eleccions a aquest territori”, i també per a la resta de formacions polítiques que componen el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA