Política

Aragonès confia que JxCat no “jugarà amb el temps” en la negociació ni amb una possible repetició electoral

El vicepresident assegura que totes les parts treballen “intensament” per assolir el consens i afirma que ben aviat hi haurà un acord de govern

El republicà contraposa el govern “populista” de Madrid a la majoria republicana de Catalunya

El vicepresident del govern en funcions amb funcions de president, Pere Aragonès, confia que JxCat no “jugarà amb el temps” de cara a les negociacions per configurar el nou executiu de la Generalitat.

En una visita aquest dimecres al nou  CUAP Maresme de Mataró, el dirigent republicà ha assegurat que totes les parts “treballen intensament” en els diferents àmbits per assolir una entesa, que s’hauria de fer pública “en els propers dies”.

Aragonès ha volgut posar en valor la majoria independentista assolida a les eleccions del passat 14 de febrer, en les que l’independentisme va sumar el 52% del vot i s’ha mostrat convençut que “cap part especularà en la repetició electoral que es produiria si no hi ha un acord”, en referència als encara socis de govern, JxCat.

Models contraposats a Madrid i Barcelona

ACN

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha contraposat aquest dimecres el model de govern que es planteja a Catalunya i el que ha sortit de les urnes en les eleccions de dimarts a la comunitat de Madrid, que han incrementat el suport a la candidata popular, Isabel Díaz Ayuso.

Segons el candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, els resultats obtinguts a l’Assemblea de Madrid permeten visualitzar un govern “escorat al populisme” i amb el suport de l’extrema dreta.

Pel republicà, la proposta a Catalunya passa per un govern diametralment oposat.  “Davant d’això, hi pot haver a Catalunya una majoria republicana, independentista i d’esquerres, la nit i el dia”, ha dit.

Ha remarcat que  tot plegat està a les mans dels diputats sortits de les urnes el passat 14 de febrer, i que han de definir el model de país.

El conseller ha recordat que es tracta d’una decisió que es troba exclusivament  en mans dels diputats representats al Parlament de Catalunya, i que és independent dels resultats a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia