Política

Pere Aragonès avisa JxCat que “s’acaba el temps”

El candidat té pressa per aprovar un nou pressupost i tornar a engegar la taula de diàleg

ERC celebra l’aniversari de la República en un acte a Montjuïc sota les columnes de Puig i Cadafalch

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, va reclamar ahir a JxCat que deixi de fer “passes tímides i petites” i faci “el pas definitiu” per formar govern a Catalunya. “Se’ns acaba el temps”, va advertir Aragonès, cansat que les negociacions encara no hagin portat a un acord.

El candidat a president va fer aquestes declaracions en un acte d’ERC a Barcelona per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana en una federació ibèrica per l’expresident de la Generalitat Francesc Macià.

“ERC ha posat damunt la taula un projecte de futur, amb propostes de govern, amb mecanismes per fer un govern més àgil, més ambiciós, més al servei de la ciutadania, i cal començar a treballar ja. La urgència del país ens ho demana”, va assegurar el candidat republicà.

Com ja va fer dissabte de la setmana passada, Aragonès va tornar a urgir la formació de Puigdemont a arribar a un acord perquè, segons va dir, “hi ha molta feina a fer i l’hem de fer ja; no podem continuar xutant la pilota cap endavant”.

Per Aragonès, la formació d’un nou govern també ha de permetre poder disposar d’uns pressupostos del 2021 i per engegar, “amb tota la força i amb tota la determinació”, la taula de diàleg amb l’Estat per “fer inevitable el referèndum d’autodeterminació i l’amnistia”.

Vídeo de Junqueras

A l’acte hi va intervenir també Oriol Junqueras, en un vídeo des de la presó de Lledoners, en el qual va afirmar que des d’una “Catalunya independent” es podrà contribuir “a una societat més justa i més lliure”.

En l’homenatge, celebrat a la plaça Puig i Cadafalch de Montjuïc, sota les columnes que simbolitzen la senyera, també hi va intervenir Ernest Maragall i Ester Capella. Maragall va parlar d’ERC com “l’opció transformadora per a la ciutat de Barcelona” i va recordar que, tot i liderar l’oposició, la seva força va ser la més votada en les últimes eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs