Política

L’independentisme i els comuns mostren el seu suport a Nuet després de la sentència de 8 mesos d’inhabilitació

L’ex membre de la Mesa del Parlament es queixa que s’ha assabentat per la premsa i avisa que “la democràcia guanyarà”

El diputat d’ERC al Congrés i ex-membre de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, ha estat condemnat pel Tribunal Suprem a vuit mesos d’inhabilitació per desobediència al Constitucional en haver permès la tramitació de les iniciatives parlamentàries de l’1-O. Poc després, la xarxa s’ha omplert de mostres de suport i solidaritat al republicà –que aleshores era diputat de Catalunya sí que es pot- provinents de sectors sobiranistes, especialment de l’independentisme i de l’entorn dels comuns. Ell mateix, de fet, ha tingut la primera reacció a Twitter , on s’ha queixat que “no ha rebut cap notificació” i ha conegut la condemna per la premsa. “Espero valorar-ho quan ho conegui. La democràcia guanyarà”, ha volgut afegir igualment.

Des del seu actual partit, ERC, ha rebut nombroses mostres de solidaritat i suport de part de militants i companys. El coordinador nacional d’ERC i vicepresident del govern en funcions, Pere Aragonès , ha assegurat que ha estat inhabilitat per “per permetre el lliure debat”.

L’expresident del Parlament i diputat d’ERC, Roger Torrent, ha criticat en una piulada que “l’Estat insisteix a perseguir i castigar el lliure debat parlamentari, un fonament de qualsevol democràcia”. “El Parlament és el temple de la paraula. Tot el suport Nuet!”, ha publicat.

A l’entorn dels comuns, l’espai que va ser el seu en el moment dels fets que ara li han costat la condemna del Suprem, també s’hi han pronunciat algunes de les seves cares més conegudes. El portaveu d’Unides Podem al Congrés i diputat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha assegurat en una piulada que “la condemna del Suprem a Nuet avui és una nova condemna contra la democràcia, incompatible amb negar debats parlamentaris”. “Un cop més, tot el suport”, ha conclòs al tuit, que ha estat repiulat pel seu partit, En Comú Podem.

Des de JxCat també han enviat mostres de suport i han denunciat la sentència contra Nuet. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha criticat la sentència i ha remarcat en una piulada que “tant és el que es digui o es faci, a l’Estat espanyol es continua penant la llibertat d’expressió dels representants polítics”. L’expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha assegurat a Twitter que “Espanya condemna Nuet per ser demòcrata, per permetre el debat parlamentari”. “Espanya és una vergonya europea. Tot el meu suport davant d’una nova injustícia. El Suprem condemna Nuet a inhabilitació tot i haver-se desmarcat del procés”, ha dit.

La consellera de la Presidència en funcions i diputada de JxCat, Meritxell Budó, creu que la condemna és “per a un membre de la Mesa que durant el judici es va esmerçar a desmarcar-se del procés”. “No és justícia, és venjança!”. Clama a Twitter. La diputada i portaveu del grup parlamentari de JxCat, Gemma Geis, assegura que “davant la voluntat de permetre un debat parlamentari, condemna per inhabilitació”. “És insostenible censurar el que voten els ciutadans. La meva solidaritat, Nuet”, ha dit a la xarxa.

Des de la CUP, el perfil de la formació a Twitter ha mostrat el seu suport amb una piulada que denuncia que “l’Estat espanyol va en contra de la democràcia”. “No pot haver-hi resolució democràtica amb més repressió i més injustícia. Solidaritat amb Nuet”, han dit els anticapitalistes.

Des d’ Òmnium Cultural també han piulat per mostrar el seu suport, assegurant que la condemna és “una nova injustícia del Tribunal Suprem contra aquells que defensen drets fonamentals. “No deixarem enrere cap represaliat, continuem reclamant l’amnistia ara! Molta força, Nuet!”, han publicat a Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona