Política

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, substituirà a Irene Lozano com a secretari d’Estat d’Esports

L’actual regidora a l’Ajuntament de Madrid, Mercedes González, serà la substituta de Franco

La renúncia de Pablo Iglesias a la vicepresidència del govern espanyol, ha acabat per desencadenar un vall de cadires. Pedro Sánchez ha decidit que Irene Lozano, actual secretària d’Estat d’Esports, s’integri a la llista d’Ángel Gabilondo a les pròximes eleccions a la Comunitat de Madrid.

Aquesta decisió ha provocat un intercanvi de cadires. Així, el delegat del govern espanyol a Madrid i cap dels socialistes de la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, substituirà a Irene Lozano com a secretari d’Estat d’Esports. Per la seva banda, l’actual regidora a l’Ajuntament de Madrid, Mercedes González, serà la substituta de Franco com a delegada del govern a la capital.

El relleu de Franco no serà l’únic que es produirà en una delegació del govern perquè Pedro Sánchez també rellevarà als representants de l’executiu espanyol a Galícia i Andalusia per a posar persones afins.

A Andalusia, Sánchez substituirà l’actual delegada, Sandra García, que havia estat consensuada amb la líder del partit a Andalusia, Susana Díaz, per Pedro Fernández, actual alcalde de Baza. El nomenament va acompanyat amb el reforçament de l’actual alcalde de Sevilla, Juan Espadas, com a home fort de l’aparell del partit per fer front a Susana Díaz com a líder del PSOE andalús.

A Galícia, Sánchez cessarà l’exalcalde de la Corunya, Javier Losada, i col·locarà com a representant de l’Executiu al regidor d’Ames, José Manuel Miñones. Aquest és el segon missatge de la cúpula socialista al PSdG de Gonzalo Caballero. Miñones, molt crític amb l’actual líder socialista gallec, va ser el triat de Ferraz per a participar en l’elaboració de la ponència política del 40è Congrés.

La renúncia de Pablo Iglesias també farà que Yolanda Díaz passi a ser vicepresidenta del govern espanyol, i que Ione Belarra entri com a ministra d’Afers Socials i Agenda 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona