Política

La CUP defensa el seu “acord de mínims” per votar la investidura d’Aragonès i insta JxCat a “fer els deures”

Aragonès assumeix que l’acord amb la CUP no és cap “xec en blanc” sinó un “primer pas de mínims” per ampliar-lo

La CUP ha defensat aquest divendres el seu “acord de mínims” amb ERC per votar la investidura de Pere Aragonès.

Així ho ha explicat la líder de la CUP Dolors Sabater, que també ha avisat que estaran “vigilants” i “constantment treballant” perquè els acords es materialitzin.

Sabater ha presumit de venir al ple amb els deures fets i ha lamentat que d’altres no els tinguin fets, en relació amb JxCat. També s’ha dirigit a l’espai dels comuns, a qui ha dit que “l’independentisme no és un enemic dels avenços socials, tot al contrari”. A més, ha reivindicat el paper dels anticapitalistes com a “condicionant” de la legislatura. “Vam dir que seríem condicionants i així està sent i seguirà sent”, ha indicat.

Sabater ha demanat no oblidar que l’acord és “de mínims” i cal millorar-lo, però ha fet valdre que la militància ha pres una decisió estratègica “imprescindible” per a la investidura.

La diputada Laia Estrada, que ha intervingut en el segon torn en nom del grup parlamentari, també ha interpel·lat JxCat i En Comú Podem. Als primers els ha demanat que els facin arribar “tots els dissensos” de l’acord, allò que no els agrada, mentre que als comuns els ha retret que no vulguin ser al costat de “la dreta catalana” quan aquests aproven lleis més progressistes que els seus socis de Madrid.

La diputada ha destacat també que Salvador Illa ha fet de “portaveu” de la patronal i “tots els elements que conformen l’aparell de l’estat espanyol” en la seva intervenció. “Fan bé d’estar nerviosos”, li ha etzibat al del PSC, a qui ha criticat haver fet una campanya “de por” en contra de les possibles aliances de l’independentisme quan el que defensa la CUP són “qüestions de sentit comú”.

A la seva rèplica, el candidat d’ERC a la investidura de la Presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que assumeix que l’acord amb la CUP no és cap “xec en blanc”.

Durant la rèplica a la intervenció de la diputada anticapitalista Dolors Sabater, al debat d’aquest divendres a la tarda al Parlament, Aragonès ha afegit que entén que el document és un “primer pas” i un “pacte de mínims” a ampliar.

El cap de files d’ERC ha proposat formar grups de treball per millorar l’acord amb els cupaires, sense haver d’esperar que el ple l’investeixi com a cap del Govern. Aragonès ha centrat la seva intervenció a agrair el ’sí’ dels 9 diputats i diputades de la CUP a la seva investidura. S’ha compromès a ser “fidel” a l’acord i a desenvolupar-lo amb “generositat”.

Aragonès també ha tingut paraules d’agraïment en concret pel “conjunt” de la militància i les organitzacions que formen la CUP, després de l’aval en la consulta a les bases. El candidat d’ERC també ha subratllat que l’entesa amb els anticapitalistes ha de servir per tenir una legislatura de “transformació”. De fet, Aragonès ha constatat la importància d’haver realçat el que uneix republicans i cupaires, per damunt d’allò que els separa i diferencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES