Política

Arrimadas es limita a ampliar l’executiva i allarga l’agonia de Cs

Admet errors però és manté al capdavant del partit

La líder taronja no aconsegueix aturar la fugida de càrrecs al PP

La líder de Cs, Inés Arrimadas, va reconèixer ahir haver comès errors; però, lluny d’assumir responsabilitats, va optar per escudar-se en una teoria de la conspiració per fer desaparèixer el seu partit i va defensar el seu lideratge en una declaració telemàtica sense preguntes. La formació taronja, caiguda en desgràcia des de les eleccions generals del 2019, viu la seva pitjor fractura interna després del terratrèmol polític a Múrcia.

La cimera convocada ahir per Arrimadas per intentar frenar la fugida de càrrecs cap al PP va ser una operació fallida. La primera conseqüència de la reunió, que es va allargar gairebé sis hores, la dimissió del portaveu al Parlament valencià de Cs, Toni Cantó. A la seva sortida de la seu de Cs a Madrid, quan encara no havien ni transcorregut tres hores, Cantó va expressar als mitjans la seva disconformitat amb l’estratègia del partit especialment a Madrid i la mala gestió d’Arrimadas. I va exigir anar a les eleccions del 4-M en coalició amb el PP per frenar la victòria de l’esquerra. En la seva trobada amb els mitjans, Cantó no va aclarir si pretenia incorporar-se a les files del PP. Així ho creu el portaveu de Cs al Congrés, Edmundo Bal, que considera que Cantó seguirà el mateix camí que ha agafat Fran Hervías, fins ara senador taronja i secretari d’organització del partit en temps d’Albert Rivera. Els casos de Cantó i Hervías no són aïllats. Sis exdirigents de Cs d’Àlaba s’han passat al PP.

La greu situació que vivia la formació taronja des de les eleccions generals del 2019 es va agreujar amb els mals resultats obtinguts pel partit en els comicis al Parlament de Catalunya del 14-F. I a més ara ha perdut el control en dues de les quatre comunitats en què governava amb el PP –Madrid i Múrcia– i ha trencat la seva relació amb la direcció dels populars. Amb l’objectiu de contenir la sagnia de càrrecs i buscar una sortida a la crisi que travessa el partit, Arrimadas ha ampliat la direcció i ha restat poder als que pilotaven l’estratègia.

Amb els canvis fets, el nucli dur d’Arrimadas passa de 7 a 15 membres, en sumar, a més de Juan Marín i Begoña Villacís, el coordinador d’Aragó, Daniel Pérez, i l’exvicepresident madrileny Ignacio Aguado, entre d’altres. Arrimadas incorpora Aguado a l’equip directiu, però no té assegurat que repeteixi com a candidat de la formació taronja a Madrid. L’executiva del partit farà primàries per escollir la candidatura, a les quals Aguado ja ha dit que es presentarà. Ara caldrà veure si el pedaç posat per Arrimadas aguanta el 4-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona