Política

Taula conjunta d’ERC, Junts i la CUP sense acord

Els anticapitalistes revelen que no hi ha pacte per a la presidència del Parlament en la primera reunió a tres

La primera reunió a tres bandes d’ERC, Junts i la CUP acabava ahir al migdia sense acord per a la votació de la presidència i la mesa del Parlament, que tindrà lloc d’aquí a dos dies. Els anticapitalistes informaven de la trobada, en què s’havien ofert oficialment a ERC i Junts per presidir la cambra la propera legislatura i en què havien reiterat les seves prioritats econòmiques i socials per arribar a un acord de legislatura. Era la mateixa nota de la CUP que revelava que la trobada s’havia acabat “sense cap acord destacable”, cosa que no negava Junts en un altre comunicat, en què destacava que la primera reunió a tres bandes havia servit “per continuar avançant en la consolidació de majories independentistes”.

La CUP va reiterar als seus homòlegs els motius pels quals s’ofereix a presidir el Parlament i que ja havia anunciat públicament: garantir que a la cambra es podrà parlar de tot “davant les amenaces, discursos d’odi i coaccions de l’extrema dreta i davant les ingerències constants del Tribunal Constitucional”. En segon terme, els negociadors de la CUP van plantejar a ERC i Junts la necessitat d’impulsar una renda bàsica universal, regular el preu del lloguer de l’habitatge, potenciar el sector públic i apostar per una industrialització verda que garanteixi treball estable i de qualitat. Però també precisar com s’exercirà el dret d’autodeterminació.

Després de concloure que la trobada havia acabat sense acords però que s’han instat “a continuar treballant”, era la formació de Junts la que més tard confirmava aquesta primera trobada a tres bandes i també instava les formacions a “continuar treballant en un acord de legislatura basat en les majories independentistes sorgides del 14-F”.

LA FRASE

Les tres forces s’han instat a continuar treballant sense arribar a cap acord destacable
Comunicat de la CUP

Sabater reclama una moció de censura contra Albiol

Dolors Sabater va anunciar ahir la seva renúncia a l’acta de regidora de l’Ajuntament de Badalona i ho va fer instant les forces polítiques que li van donar suport quan va ser alcaldessa a fer una moció de censura contra el govern de Xavier García Albiol. “Em vau assenyalar perquè no podíeu fer alcaldessa una representant del municipalisme transformador i es van justificar els fracassos pel vet a la meva persona. Això s’ha acabat”, va dir. Sabater va reconèixer que fa mesos que hi ha converses amb la resta de forces per mirar de bastir una alternativa a Albiol, però no han arribat a reeixir. De fet, l’exhortació de l’exalcaldessa arriba en un moment en què el govern municipal està a punt de tancar un pressupost d’inversions amb el suport del PSC i dels comuns, que han fet algunes aportacions que el PP ha decidit incloure. És per això que Sabater critica aquestes forces per, segons diu, “apuntalar el govern d’Albiol”. La que serà diputada de la CUP al Parlament de Catalunya va defugir parlar sobre qui ha d’encapçalar l’alternativa a Albiol, però creu que l’acord hauria de “reconèixer” la força més votada el 2019, és a dir, la confluència de Guanyem i ERC, que es va dissoldre després dels comicis. També va demanar que l’acord que s’assoleixi sigui programàtic i fixi objectius que vagin més enllà del que queda de mandat municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA