Política

El govern acusa el PSOE de vendre diàleg i negociació però fer tot el contrari

Budó afirma que l’Estat fa tot el possible per tancar a la presó els presos polítics

Recorda que el PSOE ha votat amb Vox, Cs i el PP a Europa

“El govern del PSOE que ven diàleg i negociació ha fet tot el possible per tancar els presos polítics a la presó i, pel que són i pel que representen, els nega un dret que tenen tots els altres presos”, va dir ahir la consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Budó no va dubtar a qualificar la decisió de revocar el tercer grau als polítics catalans condemnats pels procés de “venjança”.

La consellera portaveu va recordar que el PSOE s’ha alineat amb Ciutadans, el PP i Vox a Europa i ha fet “tota la pressió que ha pogut als seus eurodiputats afins” per treure la immunitat als exiliats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Va recordar que aquests tres eurodiputats “van tenir el suport de més d’un milió de vots” de catalans i catalanes. Pel que fa al diàleg amb l’Estat, va dir que “qui ha de definir la voluntat de diàleg no és el govern de Catalunya, que l’hem manifestat sempre, sinó el govern de l’Estat espanyol”, al qual va acusar de dir una cosa i fer la contrària.

Qüestió exterior?

Preguntada per les paraules de la ministra d’Afers Estrangers espanyola, que ahir va opinar que aquesta qüestió dels eurodiputats “és interna d’Espanya i no d’Europa”, Budó va assenyalar que, en tot cas, “sobta que qui faci aquestes declaracions sigui la ministra d’Exteriors”. Va admetre que “era previsible” que el suplicatori per treure la immunitat als exiliats s’aprovés, però va considerar que “si es té en compte que normalment aquests suplicatoris se solen aprovar per unanimitat, aquest cop no ha estat així i, per tant, no ho llegim com un fracàs”.

Una victòria

“Llegim com una victòria que u n 42% dels eurodiputats no hagin donat suport al suplicatori, cosa que evidencia la naturalesa política d’aquest cas.” “Malgrat les pressions reiterades que ha anat exercint l’Estat espanyol i les directrius que els grans partits han anat donant, com ara el PP o el PSOE, al final molts eurodiputats han donat suport al president Puigdemont i als consellers Comín i Ponsatí.”

“Lluny del fracàs –va dir Meritxell Budó–, això és una victòria que ens diu que hem de continuar per aquesta via.” La consellera va apostar per resoldre el conflicte “des del diàleg”, però va recordar que és “l’Estat espanyol el que fa servir totes les eines menys la del diàleg”.

Preguntada per si cal replantejar la taula de diàleg, la consellera portaveu del govern va recordar que “fa un any que la taula de diàleg no es reuneix” i va admetre que “és una eina que ha tingut poc èxit” perquè, segons ella, “per part del govern espanyol no hi ha hagut voluntat de diàleg”. Va assegurar que només cal diàleg per resoldre el conflicte polític, però que “s’han de poder abordar dos punts que són la base: el dret a l’autodeterminació i la llei d’amnistia”.

Aposta pel Mobile i la fàbrica de bateries de Seat

Després que ahir l’empresa de telecomunicacions Ericsson anunciés que no participarà al Mobile World Congress (MWC), que es farà a finals de juny, per motius de seguretat davant els “continus impactes de la Covid-19”, la consellera Budó va donar tot el suport del govern a l’organització del MWC que, va dir, “ha mostrat el seu compromís amb Barcelona i amb Catalunya en un any difícil”. La consellera va explicar que “s’estan prenent i pensant totes les mesures perquè es desenvolupi aquest esdeveniment amb totes les garanties de seguretat” , com ara els tests ràpids que es podrien dur a terme cada 72 hores. D’altra banda, i pel que fa a la possibilitat que Seat obri una fàbrica de bateries a l’Estat, Budó va dir que el govern defensarà “activament” la instal·lació d’aquesta planta de bateries a prop de la fàbrica de Seat a Martorell i va garantir que des de l’executiu es posaran “totes les eines necessàries perquè això sigui així”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries