Política

Barcelona desconvoca la junta local de seguretat prevista per a aquesta setmana coincidint amb les protestes proHasél

Collboni reclama que es reuneixi “immediatament” l’òrgan per abordar-hi els aldarulls

Barcelona ha decidit cancel·lar la reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat que s’havia de reunir en plena setmana marcada per les protestes per la llibertat de Pablo Hasél.

Segons fonts de l’Ajuntament, la trobada, que estava prevista per a aquest dijous, s’ha desconvocat perquè tenia com a objectiu tractar les dades de seguretat del 2020 i no es volia “contaminar” amb les incidències pels aldarulls, encara que es preveu fixar-la aviat. Les mateixes fonts apunten que si es creu convenient, se’n podria convocar una d’extraordinària.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha exigit en una entrevista a TVE que es reuneixi “immediatament” l’òrgan per afrontar les protestes.

Segons Collboni, “els responsables de seguretat pública no estan donant suport explícit” als cossos de seguretat. Collboni ha demanat als responsables de seguretat pública de Catalunya que “facin la seva feina, exerceixin la seva responsabilitat política i diguin com garantiran que els ciutadans puguin anar lliurement per la ciutat i els comerciants puguin obrir les persianes”. Segons creu, a Barcelona s’està vivint “vandalisme” per part “d’una minoria radical i violenta que vol imposar un relat”.

“Les compareixences o incompareixences dels membres del Govern clamen al cel. En qualsevol situació similar en un país normal el president i el conseller d’Interior haurien sortit públicament a dir el que diem molts: és intolerable la violència i cal restablir l’ordre públic i la seguretat als carrers”, ha assegurat Collboni. El tinent d’alcaldia ha advertit que en cap cas es pot ser “tebis o tímids” en la condemna de la violència i en la defensa dels Mossos.

Justament aquest dilluns a la tarda el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha fet una compareixença on ha defensat la tasca dels Mossos i ha fet una crida a la calma perquè, segons assegura, els aldarulls “no són llibertat d’expressió ni de manifestació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA