Política

Un sindicat de Mossos adverteix d’una possible “plantada” dels agents davant dels últims aldarulls

El SAP-Fepol critica la falta de planificació, la manca d’efectius i les crítiques polítiques que els criminalitzen

El sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-Fepol ha advertit aquest dijous a la tarda que alguns agents estan pensant “plantar-se” a la feina, tot i que no tenen dret de vaga, davant els últims aldarulls d’aquesta setmana per demanar la llibertat del raper lleidatà empresonat Pablo Hasél.

El sindicat critica la suposada manca de planificació dels comandaments, que atribueix a possibles pressions polítiques, i a la “criminalització” del cos. A més, demana que es puguin utilitzar amb tota la seguretat jurídica les eines policials que permeten allunyar i dispersar els esvalotadors al carrer.

En un comunicat, el sindicat considera que la situació és “insostenible” i ha criticat la “irresponsabilitat” d’alguns partits polítics, sobretot en referència a la CUP, per “criminalitzar” el cos policial. També culpa la resta de partits pel seu “silenci davant les barbaritats manifestades” per la presidenciable cupaire, Dolors Sabater.

Per tot això, asseguren que el cos està “esgotat per tot plegat” i es “planteja fermament la possibilitat de plantar-se”, sense concretar la manera, ja que la policia no té dret de vaga. “Coneixedors de la normativa interna, el SAP-Fepol no pot garantir que qualsevol dia els membres del cos de Mossos d’Esquadra es plantin en resposta a una situació que no només denigra la institució i posa en risc les persones que l’integren, sinó que a més afecta i atemptat contra el país sencer”.

El sindicat també critica la “falta d’informació, previsió i planificació” en els dispositius d’ordre públic dels últims dies, cosa que ha posat “en greu perill” els agents, que “s’han convertit en un objectiu fàcil d’atacar”. “Els dispositius en cap cas poden partir de falta de previsió, ja que, en comptes de poder neutralitzar la violència i restablir l’ordre públic, converteixen els efectius policials en objectiu principal d’aquesta agressivitat desmesurada, protagonitzada per grups violents que es veuen emparats per manifestacions com les de la senyora Sabater i el grup que representa”.

El SAP-Fepol espera que la falta de planificació que denuncia no sigui conseqüència de pressions polítiques de la CUP, i per això exigeix a la Conselleria d’Interior el motiu pel qual no s’han activat tots els antiavalots necessaris. De fet, fonts sindicals apunten que aquest dimecres a la tarda només van treballar aproximadament la meitat dels efectius de l’ARRO i la Brimo.

El sindicat creu que tot i la priorització de la mediació per evitar aldarulls, sovint és impossible trobar interlocutors vàlids entre els manifestants, cosa que fa que “l’ús legítim de la força sigui l’única estratègia possible per restablir l’ordre públic”. Per això, exigeixen tenir “eines efectives i útils que garanteixin la distància amb les masses violentes en els dispositius d’ordre públic, alhora que aquestes es puguin utilitzar amb una total seguretat jurídica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona