Política

Puigdemont reclama a la UE que “contribueixi a la resolució democràtica” del conflicte català

JxCat denuncia el recurs contra el tercer grau dels presos en un missatge a tots els membres de l’Eurocambra

El líder de JxCat Carles Puigdemont ha reclamat a la Unió Europea que “contribueixi a la resolució democràtica” del conflicte català. “Catalunya ha expressat un cop més el seu desig d’exercir el dret a l’autodeterminació”, afirmat Puigdemont i els també eurodiputats de Junts Toni Comín i Clara Ponsatí en un missatge a tots els membres de l’Eurocambra sobre els resultats de les eleccions del 14-F.

Tots tres destaquen el “resultat històric” dels partits independentistes guanyant en majoria de vots i defensen que “Madrid ha de canviar de rumb i treballar cap a una solució política basada en l’amnistia i el dret de poble català a l’autodeterminació”. A més, Junts denuncia el recurs contra el tercer grau dels presos.

“La primera reacció de les institucions espanyoles a les eleccions ha estat que els seus fiscals han apel·lat contra els permisos a temps parcial perquè els presos polítics puguin sortir de la presó”, critiquen els eurodiputats de Junts en el missatge enviat aquest dimarts als seus companys de cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia