Política

La crònica

Jordi Panyella

I ara el virus de la JEP

Aquesta crònica comença com si es tractés d’un acudit, perquè sempre és millor riure que no pas plorar. Diu així; en què s’assemblen la Covid-19 i la junta electoral provincial? En què tots dos són els únics capaços de parar els peus a la gent irreductible del moviment ciutadà conegut com a Meridiana Resisteix.

Efectivament, després de manifestar-se ininterrompudament cada vespre des del 14 d’octubre del 2019, dia en què es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials de l’1 d’octubre, només l’ordre de confinament dictada el 14 de març havia aconseguit fins ara interrompre aquesta mobilització. Amb els mateixos efectes que el coronavirus, des del 5 de febrer i fins diumenge, la resolució de la junta electoral prohibint la concentració està funcionant com una nova tenalla perquè els ciutadans estan optant per no desobeir i no manifestar-se, i ahir també van fer bondat.

“Som activistes, no suïcides.” La frase és de l’Albert, un dels ciutadans que habitualment secunden el tall de la Meridiana, que es fa entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre, acabant a temps per poder respectar el toc de queda. Ahir, amb l’Albert, una vintena d’activistes es van anar trobant a partir de quarts de vuit a l’esplanada que hi ha a la sortida de l’estació del tren de Sant Andreu Arenal i, com ha passat els últims dies, quan ja van ser un grup nombrós se’ls va acostar un intendent dels Mossos d’Esquadra per avisar-los que si es manifestaven rebrien una sanció administrativa i l’obertura d’un procés penal instat per la junta electoral.

Poca broma, des que el moviment Meridiana Resisteix està actiu, els Mossos han fet quatre detencions i s’han imposat multes en aplicació de la que es coneix com a llei mordassa que arriben als 601 euros. Moltes d’aquestes sancions s’han recorregut en contra, com també estarà recorreguda des d’avui la decisió de la junta de prohibir la concentració. En Fèlix, un altre dels manifestants, va explicar ahir als seus companys que avui acudirà a la Ciutat de la Justícia a denunciar la junta per haver prohibit un acte que estava comunicat i que, per tant, era legal.

Segle XXI i ahir a Barcelona es van prohibir dos actes al carrer per ordre de la JEP. Veure-ho per creure-ho i després plorar, perquè no fa gens de riure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona