Política

Comín (Junts) i Riba (ERC) reclamen la supressió de les patents de les vacunes per augmentar-ne la producció global

L’eurodiputada del PP Dolors Montserrat demana a Brussel·les que exigeixi als estats “plans de vacunacions transparents”

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha reclamat a la Comissió Europea que doni suport a la supressió de les patents de les vacunes en el marc de l’Organització Mundial del Comerç per augmentar-ne la producció global. “Si fem això podrem solucionar els problemes actuals”, ha assegurat l’exconseller de Salut. També l’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha defensat “una exempció temporal” de les patents per “satisfer la demanda global de la vacuna”. Riba ha criticat la “manca de transparència” dels contractes amb les farmacèutiques i ha reivindicat la “solidaritat” amb la resta del món. Per la seva banda, l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha demanat a Brussel·les que exigeixi als estats “plans de vacunacions transparents”.

“Ens toca complir amb els objectius europeus marcats”, ha dit la cap dels populars espanyols a l’Eurocambra, que també ha instat els governs europeus a “transmetre les dades” sobre la pandèmia al Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties.

Així, l’exministra de Salut veu com un “encert” el lideratge de Brussel·les en l’estratègia europea de vacunació i trasllada la responsabilitat de la implementació als països de la UE.

Posició de la UE sobre les patents

La UE rebutja suprimir les patents de les vacunes contra la covid-19 perquè confia poder tancar acords amb les farmacèutiques perquè “difonguin la tecnologia i el coneixement” dels seus vaccins. En l’última discussió a l’Organització Mundial del Comerç (OMC) sobre la supressió de les patents de medicaments, vacunes, proves de diagnòstic i altres tecnologies relacionades amb la covid arran de la proposta de l’Índia i Sud-àfrica, els estats del bloc comunitari van defensar la necessitat “d’augmentar” la producció de vacunes, però no a través de la supressió de les patents sinó a través d’acords amb les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES