Política

Fernández: “El PP no és Bárcenas, és Miguel Ángel Blanco”

El candidat popular celebra un acte amb presidents autonòmics

Es desmarca del cas de corrupció del partit

El Partit Popular va fer ahir un viatge al passat i va ressuscitar el fantasma d’ETA i la persecució dels terroristes bascos contra militants i càrrecs electes del seu partit. Així, va inflar el pit per una casta de polítics heroics, espanyolistes, i, en una pirueta de difícil resolució, va contraposar aquesta actitud a les acusacions de corrupció.

Els populars van organitzar un nou acte en el qual van compartir protagonisme el líder espanyol, Pablo Casado, i el candidat català, Alejandro Fernández. Tots dos van parlar d’ETA, però només Fernández va fer referència a la corrupció.

“El Partit Popular no és Bárcenas, és Miguel Ángel Blanco i Francisco Cano”, va dir Fernández, que en acabar el seu discurs va anar a buscar i a saludar María Cano, germana del regidor de Terrassa assassinat el 2000 per ETA amb una bomba adossada al seu cotxe. Cano, que ara és candidata del PP, forma part d’una família que va cobrar 18.000 euros en negre del PP, segons consta en la comptabilitat B intervinguda a Bárcenas, de la qual, segons afirma el tresorer, tenia ple coneixement Mariano Rajoy.

Els amics d’Otegi

Pablo Casado també va introduir el factor ETA en el seu discurs assegurant que se sent “orgullós dels 24 companys” morts per l’organització terrorista, i després va fer un paral·lelisme amb l’assetjament de què, al seu parer, són objecte avui a Catalunya els líders del seu partit. Va parlar, per exemple, de les rodes del cotxe d’Alejandro Fernández que algú li va rebentar al pàrquing de casa seva i del fet que Alícia Sánchez-Camacho hagués de “marxar de Catalunya perquè feien la vida impossible al seu fill”. Casado va insistir en aquest discurs de barrejar unes coses amb unes altres i va posar el crit al cel pel fet que ahir Arnaldo Otegi hagués participat en un míting d’ERC a Girona: “Els socis del PSC han fet un míting amb Otegi.”

L’acte, celebrat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, va consistir en la intervenció dels presidents autonòmics del PP a través d’una connexió telemàtica. El candidat català els va presentar com una mostra de bona gestió i un model a seguir. Fernández es va desfer en elogis envers el president autonòmic de Galícia i de Madrid, de qui va dir que copiaria la seva política de reducció d’impostos.

LA FRASE

Jo no tinc dret a desanimar-me mai si recordo els que van donar la seva vida per la llibertat
Alejandro Fernández
Candidat del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia