Política

Política

El PSOE i Podem mantenen la recentralització dels bombers

El ple del Congrés dels Diputats va rebutjar ahir, amb els vots del PSOE, Unides Podem, el PP, Vox i Cs, una esmena a la totalitat de JxCat que pretenia evitar que la nova llei que estableix un marc comú per als cossos de bombers de tot l’Estat espanyol tingués efecte sobre Catalunya, on des de fa 20 anys hi ha lleis de bombers i de protecció civil. Ara, entre d’altres elements, la llei preveu que una nova direcció general de bombers, adscrita al Ministeri d’Interior, sigui qui marqui uns criteris d’harmonització per a tots els cossos d’emergència de l’Estat, fet que ahir va ser aplaudit per Vox, que va qualificar la llei, presentada a iniciativa de Podem, com a “vertebradora de la nació espanyola”, el PP i Cs. El diputat de Podem que ha defensat aquesta llei, Rafa Mayoral, va negar que la norma pretengui envair competències i va defensar que el que es vol és “blindar contra la privatització” i “valorar la feina de totes les administracions públiques”.

La diputada de JxCat que va defensar l’esmena, Míriam Nogueras, va afirmar que la norma “destrueix el model català” de bombers i és un “nyap”. “Catalunya no necessita una falsa llei de coordinació”, hi va afegir Nogueras, que va carregar contra el PSC i els Comuns per no votar a favor de “protegir i preservar” el model de bombers català, que preveu la figura dels voluntaris, un model que “es consolida i creix a Europa”. En aquest sentit, va explicar que l’esmena de JxCat “no canvia la naturalesa del text, sinó que inclou una disposició addicional per tal de protegir el model català, exactament el que el PSC i els Comuns van votar i defensar fa alguns mesos” al Parlament.La diputada d’ERC Pilar Vallugera va criticar que la norma pretén “recentralitzar i estatalitzar” el cos de bombers català, mentre que el diputat del PNB, Mikel Legarda, va preguntar-se si aquesta llei “té cabuda en el marc constitucional”. ERC, la CUP i el PDeCAT van votar-hi a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell