Política

Pueyo aparta el regidor d’Esports de la Paeria i demana als socis de govern una proposta per substituir-lo

Sergio González deixa el grup de JxCat a l’Ajuntament de Lleida

L’equip de govern decidirà la setmana que ve el nou regidor d’Esports

El paer en cap de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo, ha decidit apartar el regidor d’Esports, Sergio González, de les seves funcions i ha instat la comissió del seguiment del Pacte d’Entesa entre ERC, JxCat i el Comú, que treballi una proposta per a la seva substitució. Ho ha fet com a resposta a les conclusions que es desprenen de l’informe emès arran de les anomalies en tres contractes de manteniment d’edificis, malgrat que no incompleixen la Llei de Contractes del Sector Públic.

La setmana passada ja van ser tant els republicans com el Comú, la CUP, i el PSC que van demanar responsabilitats polítiques davant el “clientelisme” en contractacions a les regidories d’Urbanisme i Esports, ambdós de JxCat.

Està previst que la comissió de seguiment del Pacte d’Entesa es reuneixi aquest dilluns a la tarda i treballi en una proposta per a substituir el regidor Sergio González. Aquesta comissió és un mecanisme de coordinació de les tres forces de govern per a vetllar per al bon funcionament del pacte i es reuneix puntualment a petició d’un dels partits integrants del govern municipal.

L’afer va sortir a la llum la setmana passada arran d’un informe signat per les regidories de Participació i Lluita contra la corrupció i de Govern Obert, que contestava a una pregunta del PSC al ple del desembre, i on s’arribava a la conclusió que s’havien observat “anomalies” en tres contractes de la regidoria d’Esports. Els socis de govern del Comú van més enllà i consideren que aquestes irregularitats també tenen lloc a la regidoria d’Urbanisme, que està comandada pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius. L’informe apunta contractes que sumen més de 120.000 euros per part de les dues regidories, però la que lidera a distància la despesa és Urbanisme, amb més de 115.000 euros. En canvi, Esports comptabilitza despeses de poc més de 6.000 euros. Els contractes són a una sola empresa i segons l’informe, n’hi ha tres on s’eviten els procediments de transparència, lliure concurrència i control públic que sí que s’apliquen als contractes majors.

Per la seva banda, el ja exregidor d’Esports de la Paeria, Sergio González, apartat per l’alcalde Miquel Pueyo arran de l’afer de les suposades irregularitats en contractes de la seva regidoria i també la d’Urbanisme, deixarà el grup de JxCat.

L’alcalde de Lleida ha assumit de forma temporal les competències de la regidoria d’Esports. Així mateix, el paer en cap ha afirmat que independentment de la decisió que González prengui sobre la seva acta de regidor, “l’equilibri, la competència i l’eficàcia de la Paeria” no quedaran afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA