Política

Sánchez i Casado s’impliquen a fons en el 14-F i se la juguen

El president va a cinc actes i només tindrà èxit si Illa acaba a la Generalitat

El PP vol evitar el ‘sorpasso’ de Vox

El 2019 es va aferrar al seu lema Haz que pase i ara fa de teloner del Fem-ho amb el PSC i Salvador Illa, però per al president espanyol, Pedro Sánchez, les dues apostes electorals són igual de pròpies. Després de sacrificar el seu segon ministre més ben valorat –era superat només per la vicepresidenta Nadia Calviño– i desvestir el gestor de la pandèmia per vestir el candidat del PSC, Sánchez hi juga fort i desembarcarà en campanya en cinc actes per ser conseqüent amb una aposta de tot o res en la qual ell també se la juga: tindrà èxit si acaba amb Illa de president i serà un fracàs si l’ha sacrificat per esdevenir actor secundari a l’oposició. La implicació del president espanyol, no obstant això, és superada per la del líder del PP, Pablo Casado, que ha visitat Catalunya en quinze actes durant quinze setmanes consecutives en precampanya i que encara tornarà a trepitjar el territori per participar en set actes electorals més al costat d’Alejandro Fernández durant la campanya que es va obrir ahir.

La implicació intensiva de Sánchez i Casado no és per desplaçar a Catalunya la seva rivalitat directa, sinó que cadascú fa guerres diferents. Sánchez vol aprofitar l’efecte Illa per dibuixar una campanya de “tots contra Illa” en què el PSC ocupi el lloc central que no hagués tingut amb Miquel Iceta de candidat i disputar el primer lloc del podi a l’independentisme, una fita que només preveu el CIS cuinat per José Félix Tezanos. Però el 14-F pot tenir ones expansives en els equilibris interns de la coalició entre Sánchez i Pablo Iglesias si un bon resultat d’Illa es combina amb un mal resultat de Jéssica Albiach.

Per Casado, la urgència és recuperar l’autoestima de partit alfa de la dreta i no patir un sorpasso de Vox, que va utilitzar la moció de censura a Sánchez per promocionar Ignacio Garriga. Casado fins i tot permet el reclutament de la díscola Cayetana Álvarez de Toledo i una estrella invitada serà Isabel Díaz Ayuso, la presidenta que a Madrid conquista els hostalers amb la seva permissivitat tot i el virus.

LA XIFRA

15
setmanes consecutives fa que Pablo Casado participa en actes del Partit Popular a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona