Política

Test d’antígens a les meses abans del 14-F, amb cita

Personal format no sanitari ensenyarà als seus membres com posar-se i treure’s els EPI

La taula de partits va conèixer i avalar ahir una sèrie de modificacions i actualitzacions dels protocols de protecció sanitària destinats als membres de les meses electorals del 14-F, que preveuen realitzar uns 60.000 tests d’antígens només als titulars i els primers suplents uns dies abans de la jornada electoral. El secretari del Departament de Salut, Marc Ramentol, va explicar que seran voluntaris i que es faran als centres d’atenció primària (CAP) mitjançant un sistema de cita prèvia entre els dies 9 i 12 de febrer. D’aquesta manera, es tindran al cap de poc minuts els resultats i als casos positius se’ls aplicarà l’aïllament i tindran una baixa laboral. Ramentol va descartar fer-los una segona prova després dels comicis perquè, en cas de tenir símptomes, els canals habituals del sistema de salut ja els donen cobertura.

Una altra de les mesures que es van concretar ahir és que es donaran mascaretes de protecció FFP2 per garantir la màxima protecció tot el dia en comptes de les quirúrgiques previstes inicialment. Sobre els equips de protecció individual (EPI) que s’hauran de col·locar i treure durant l’última franja de vot recomanat destinat a persones en aïllament i contactes –de les set a les vuit del vespre–. Ramentol va assegurar que l’Agència de Salut Pública està dissenyant un sistema de formació específica per a personal no sanitari que després “replicaran in situ” als col·legis electorals. Allà ensenyaran als membres de les meses com posar-se i retirar-se amb seguretat la bata resistent als líquids, la pantalla facial i els guants homologats. Aquest personal l’escolliran els mateixos ajuntaments i utilitzaran referents higiènics sanitaris semblants als que ja hi ha a les residències. En el cas que al·leguin per no ser membres de les meses, Ramentol va deixar clar que els informes mèdics tenen un valor clínic, però “no dictaminaran si una persona és apta o no per ser membre de la mesa”, una decisió que correspon a la junta electoral de zona.

El govern sí que ha descartat finalment vacunar-los perquè no es pot complir el calendari d’immunització d’una segona dosi i, a més, s’han rebut 40.000 dosis menys de les vacunes compromeses des del Ministeri de Sanitat.

La JEC es nega a recollir vots a les residències

La Junta Electoral Central va denegar ahir la possibilitat que el personal de Correus es desplacés a petició dels directors de les residències per recollir el vot dels residents. Considera que poden fer-ho telemàticament o delegar a una persona de la seva confiança la tramitació del vot. Les residències esperen indicacions perquè amb les últimes restriccions per la pandèmia no estan permeses les sortides d’un sol dia als residents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona