Política

Pedro Sánchez aposta per unes eleccions immediates a Catalunya

El president espanyol demana “assumir la decisió que prengui el TSJC”

El líder socialista creu que un nou govern permetrà deixar enrere la “crisi de governabilitat”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta perquè les eleccions catalanes tinguin lloc “tan aviat com sigui possible” per deixar enrere la “crisi de governabilitat” i que les urnes erigeixin un govern que “pugui abordar amb plenes competències la recuperació econòmica i el retrobament al que estem cridats tan el govern català com l’espanyol”.

Segons ha afirmat “la decisió del Govern” de la Generalitat de posposar les eleccions no ha generat consens dels partits i ha topat amb l’oposició dels empresaris i els sindicats, i ara “cal assumir la decisió que prengui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”, que manté cautelarment els comicis del 14 de febrer mentre no resol el fons del recurs.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en el marc d’unes jornades sobre els Fons Europeus per a la Recuperació organitzades per l’agència EFE.

Segons el president espanyol “Catalunya té una gran oportunitat de convertir-se en una de les principals regions d’avantguarda de la recuperació i la modernització” de l’Estat, però per fer-ho possible “necessita tan aviat com sigui possible un govern amb plenes facultats i competències”. “Això és el que han dit els sindicats, els empresaris i algunes forces catalanes”, ha recordat.

Per aquest motiu ha apuntat que com a president del govern espanyol li agradaria “que aquesta crisi de governabilitat que es va obrir amb declaracions de l’any passat del president Torra quan va dir que el govern estava esgotat es resolgui tan aviat com sigui possible”.

Ha destacat que “desgraciadament” la decisió “que es va prendre per part del govern de la Generalitat” de posposar les eleccions fins el 30 de maig no ha comptat “amb el consens dels partits”, i ha topat “amb l’oposició sindicats i empresaris”.

La qüestió, ha recordat, “ha acabat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya” i ara cal “assumir la decisió que prengui” el tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona