Política

Aragonès frena una sanció a Bosch pel cas d’Exteriors

Dos informes del govern es contradiuen sobre el grau de responsabilitat de l’exconseller en l’afer d’assetjament sexual

L’episodi suscita l’enèsima fricció entre JxCat i ERC dins l’executiu català

El cas dels suposats episodis d’assetjament sexual que hauria comès el cap de gabinet –Carles Garcias– d’Alfred Bosch quan aquest últim era conseller d’Exteriors de la Generalitat, continua sumant nous capítols que ara, a més, han caldejat les relacions, ja de per si complexes, entre JxCat i ERC al govern català. Així es va constatar en la reunió d’ahir del Consell Executiu on, a priori, s’havia d’aprovar l’obertura d’un expedient sancionador a Bosch per no haver activat els protocols de rigor per afrontar una situació d’aquesta naturalesa, i per la qual va haver de dimitir el març passat. Aquesta proposta de sanció, estava instruïda pel Departament de Polítiques Digitals i Funció Pública, que està comandat políticament per Jordi Puigneró, de JxCat. A última hora, però, el vicepresident de l’executiu, Pere Aragonès, va decidir retirar-la de l’ordre del dia. L’argument que es va donar és que hi ha un altre informe del comitè d’Ètica Pública, un òrgan assessor de la Generalitat, que va en la direcció contrària, ja que conclou que l’antic conseller no ha de ser sancionat. Diverses fonts indiquen que, a banda d’aquesta diferència sobre el grau de responsabilitat de Bosch, els dos informes també es contradiuen sobre l’impacte jurídic que pot tenir tot plegat en el futur i, per això, Aragonès ha demanat més temps per analitzar la situació. De fet, i segons va avançar el diari Ara, el govern es va arribar a plantejar encarregar un tercer expedient per escatir dubtes, tot i que finalment es va descartar.

La incomoditat que tot plegat ha provocat en JxCat va quedar patent en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. La consellera portaveu, Meritxell Budó, va haver de fer autèntics esforços per no sortir del guió i dir una paraula de més que sonés a crítica, alhora que va voler emfatitzar el missatge que el vicepresident no es va extralimitar en les seves funcions, ja que el fet de tenir delegada la tasca de cap de l’executiu li permet, entre altres coses, modificar l’ordre del dia del Consell Executiu.

Un nou decret en matèria d’habitatge

El Consell Executiu va aprovar un nou decret sobre habitatge que regula una nova tipologia, els allotjaments amb espais comuns compartits, i que també actualitza els preus dels mòduls dels pisos de protecció oficial. Sobre això últim, la Generalitat sosté que ajudarà a desencallar diverses promocions, sobretot privades, ja que aquests preus no s’havien revisat des del 2008, mentre que els costos de construcció s’han encarit un 20% en aquest període.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona