Política

L’expedient a Bosch s’encalla i Aragonès el retira “unilateralment” de l’ordre del dia del Consell Executiu

La paralització de la decisió arribaria perquè hi ha “dos informes que fan recomanacions contradictòries”

El cas del presumpte assetjament al Departament d’Exteriors de l’aleshores conseller Alfred Bosch i que implicava el seu cap de gabinet, Carles Garcías, encara no té resolució al Govern. Aquest dimecres, el vicepresident, Pere Aragonès, ha fet valer les funcions delegades de president per retirar de l’ordre del dia de la reunió del Consell Executiu la decisió sobre si s’ha de sancionar o no els responsables polítics que van envoltar el cas.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha atribuït la decisió “unilateral” a Aragonès i ha dit que “no s’ha pogut debatre” l’expedient. Fonts del Govern coneixedores dels motius d’Aragonès, però, matisen que la retirada es fa perquè els cal més temps per analitzar “dos informes que fan recomanacions contradictòries”.

El cas fa mesos que s’estudia en el si de diferents àrees del Govern. Des que va esclatar i Bosch va arribar a dimitir, Funció Pública va rebre l’encàrrec d’elaborar un informe que analitzés què havia passat, si s’havien activat o no correctament els protocols de protecció dels treballadors públics, i si se’n podien derivar sancions o responsabilitats. Paral·lelament, el Comitè d’Ètica Pública també va rebre un encàrrec semblant. I des de fa un temps, tots dos organismes tenen ja les seves conclusions.

És per això que aquest dimecres s’havia d’analitzar el cas al Consell Executiu i prendre una decisió al respecte. Però Budó ha explicat després de la reunió que, tot i que el Departament de Polítiques Digitals i Administració –de qui depèn Funció Pública– portava el seu informe per debatre la qüestió, Aragonès “ha fet ús de les funcions de president substitut i s’ha retirat de l’ordre del dia”. “El vicepresident ha demanat temps i ha decidit retirar el punt per tenir més temps per treballar-lo”, s’ha limitat a dir quan la premsa li ha demanat explicacions.

El que sí ha confirmat Budó és que des del Govern “no s’ha demanat cap tercer informe” sobre el cas. “Confiem que la setmana que ve es pugui tornar a portar a Govern”, ha conclòs Budó. La portaveu, a més, no ha volgut explicar si hi ha diferències entre els consellers de JxCat i els d’ERC sobre com procedir amb les possibles sancions i expedients, tot apel·lant al “secret de les deliberacions del Consell Executiu”. “No s’ha pogut debatre”, s’ha limitat a detallar.

En canvi, fonts coneixedores dels motius del vicepresident per retirar el punt han assegurat a l’ACN que Aragonès ha fet una retirada “momentània” fins a poder “aclarir com procedir per tenir la cobertura jurídica més gran davant d’un tema d’aquestes característiques i fer-ho tot correctament”. I és que, segons sembla, els dos informes que s’han encarregat aposten per conclusions contradictòries i això fa que part del Govern no vegi clara la decisió a prendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona