Política

La CUP acusa JxCat i ERC de “refundar” el règim del 78

La formació es presenta com la garant de les reivindicacions nacional i social

Presenta el programa polític, basat en el rescat econòmic de les classes populars, l’amnistia i el referèndum

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va donar a conèixer ahir el programa polític amb què es presentaran a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer i que es basa en tres eixos principals: rescat econòmic i social, amnistia i referèndum. Després de la presentació del document polític, la formació anticapitalista afronta ara l’elaboració de la candidatura, que es preveu estigui enllestida a mitjan mes de desembre.

La formació anticapitalista es va presentar com l’únic partit garant de les reivindicacions nacionals i socials per les quals es va lluitar en l’anterior legislatura i més després que Junts per Catalunya i ERC “hagin deixat l’1-O en un atzucac”, en paraules del diputat de la CUP, Carles Riera. Els anticapitalistes van ser molt crítics amb els seus companys d’ideologia independentista, que van acusar d’esdevenir còmplices de la “repressió” i de conformar-se amb la “gestió de l’statu quo, com sempre”, hi va afegir el diputat. “Malgrat les mobilitzacions i les vagues, les actuals majories polítiques han optat per refundar el regim per la seva estabilització deixant fora les reivindicacions de pa, sostre i treball de les classes populars. De nosaltres depèn capgirar aquest nou cicle”, va alertar Riera.

També es van sentir referències al moviment del 15-M, encarnat en les formacions dels Comuns i Podem, que, consideren, està “segrestat a La Moncloa i ni deroga la reforma laboral ni la llei mordassa”, va lamentar Riera.

La CUP vol tornar a incidir en la política catalana, com quan tenia deu diputats i va poder posar sobre la taula la celebració del referèndum, “l’únic mecanisme democràtic i de consens al qual no podem renunciar en la pròxima legislatura”, va explicar l’exregidora de Barcelona Maria Rovira.

L’exdiputada Eulàlia Reguant va detallar algunes de les mesures econòmiques per fer front a la crisi que ha comportat la pandèmia de la Covid-19. Una renda bàsica universal, serveis bàsics en mans del sistema públic i treballar menys perquè treballi tothom formen part del paquet de mesures d’un programa que aposta de forma decisiva pel “feminisme i l’ecologia” en aquest “nou cicle polític” que s’obrirà a partir del 14 de febrer, tal com el qualifica la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona