Política

Aragonès, Vilalta, Jordà i Sans, candidats a les primàries d’ERC per al 14-F

Tindran del 8 al 18 de novembre per recollir els avals i les llistes definitives es ratificaran el 12 de desembre

Per primer cop incorporen la delegació de vot

ERC va perfilant els protagonistes per a les eleccions del pròxim 14 de febrer i l’endemà que l’actual vicepresident del govern, Pere Aragonès, anunciés que es presentaria a les primàries per encapçalar la llista per Barcelona, ahir també van fer el pas endavant per presentar la seva candidatura a les eleccions internes a la resta de demarcacions l’actual portaveu nacional, Marta Vilalta (Lleida); la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà (Girona), i la diputada Raquel Sans (Tarragona). És la primera vegada que els republicans estenen el procés de primàries fora de la demarcació de Barcelona i els candidats tenen del 8 al 18 de novembre per recollir els avals necessaris abans de produir-se la votació, que amb tota probabilitat es farà tres dies després. La llista definitiva dels comicis es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre i serà ratificada en el pròxim consell nacional, previst per al 12 de desembre. El reglament que es va aprovar dissabte també incorpora la delegació de vot.

Vilalta ho va anunciar a través d’un vídeo que va penjar a Twitter, en què manifestava que estava “més compromesa que mai” per estar al servei de la ciutadania, “en moments complexos i complicats”, i per ser útil a la gent de les terres de Lleida, el Pirineu, el Solsonès i l’Aran “per construir un futur d’esperança i llibertat”. La mateixa xarxa social va utilitzar Jordà per demanar el “suport i la complicitat” dels companys de les comarques gironines. Per l’actual consellera només ERC és “capaç d’abordar els reptes” del país en matèria econòmica, sanitària, social, mediambiental i nacional, i en el seu missatge va assegurar que una victòria dels republicans al febrer “ens farà abraçar i avançar abans l’autodeterminació i l’amnistia”. En el cas de Sans, l’anunci que es presentarà a les primàries el va fer a Ràdio Ciutat de Tarragona i ho va justificar dient que té “ganes de treballar pel projecte col·lectiu” un cop ja ha adquirit experiència com a diputada a la cambra catalana.

Calvet obre la presentació de candidatures a JxCat

JxCat acaba demà el període de tres dies perquè els militants que ho vulguin presentin candidatura a les primàries per escollir el cap de llista a la presidència de la Generalitat. El conseller de Territori, Damià Calvet, va ser ahir el primer a fer oficial la seva candidatura i ho va fer en un escenari molt simbòlic, les vies de tren de l’estació de Camarasa (la Noguera) que van servir per il·lustrar el cartell de l’1-O. Calvet també deixa clar que en cas que finalment l’expresident Carles Puigdemont presentés la seva candidatura ell s’hi afegiria. JxCat té els ulls posats en la decisió que prengui el president a l’exili, a la qual estan supeditats la resta de candidats. Ara s’espera que altres candidats com Laura Borràs, Jordi Puigneró o Ramon Tremosa arribin a oficialitzar abans de dimecres la seva participació en el procés de primàries, el reglament del qual va ser aprovat aquest cap de setmana pel 62% dels afiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona