Política

El govern espanyol rebutja reduir la durada de la pròrroga de l’estat d’alarma

Carolina Darias argumenta que el termini de sis mesos ve determinat per les recomanacions dels experts i no s’obre a retallar-lo

El govern espanyol ha rebutjat reduir la durada de la pròrroga de l’estat d’alarma que sotmetrà a votació del Congrés i ha defensat que el termini de sis mesos obeeix a criteris científics.

El PP i Cs ho han considerat massa llarg i han reclamat que tingui una durada menor per donar-hi suport. “Aquest termini de sis mesos obeeix a una sèrie de raons. És el que demanen les persones expertes i aquest govern fa cas de la ciència”, ha argumentat la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

Així, ha apel·lat al “sentit comú i científic” del PP i de la resta de formacions polítiques. La ministra ha reclamat que “no posin condicions”: “El PP ha d’abandonar les seves condicions i substituir-les per les recomanacions de la ciència”, ha dit.

Darias ha insistit que la proposta de l’executiu de Pedro Sánchez és “sòlida” i “ben fonamentada”. En roda de premsa després de la conferència de presidents, la ministra ha dit que, per molt que s’aprovi una pròrroga de sis mesos, l’estat d’alarma “durarà el temps estrictament necessari” i durarà en funció de l’evolució de la pandèmia.

Darias ha fet aquestes manifestacions un cop celebrada la Conferència de Presidents que ha tingut lloc de manera telemàtica amb presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Durant la Conferència el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat als presidents autonòmics que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà l’avantprojecte de la llei de pressupostos generals de l’Estat.

Segons Sánchez, inclourà ja 27.000 milions d’euros avançats dels 72.000 que l’Estat ha de rebre de fons europeus entre 2021 i 2023.

El president espanyol ha animat també els presidents autonòmics a presentar projectes amb càrrec al Pla de Recuperació. Segons les estimacions del seu govern, les comunitats executaran directament més del 50% dels projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona