Política

Sánchez reclama “disciplina social” a la població per evitar el confinament domiciliari

El president del govern espanyol avisa que “la situació és greu” i venen “mesos durs”

El líder socialista referma la competència autonòmica per aplicar restriccions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat “màxima disciplina social” a la població perquè la “situació és greu”. Sánchez ha avisat que venen “mesos durs” i ha reclamat “unitat” a la ciutadania així com a les administracions en la lluita contra la segona onada de coronavirus.

“Per contenir els contagis hem de reduir la mobilitat i els contactes entre persones”, ha remarcat en una declaració institucional aquest divendres, en què ha fet una crida a “intensificar l’acció”.

Sánchez ha refermat la competència autonòmica en aquesta fase de la pandèmia i ha situat en les comunitats la potestat d’aplicar restriccions.

Així, ha recordat que el document d’actuació homogènia pactat al Consell Interterritorial de Salut de dijous recull que la decisió sobre les mesures i el moment de prendre-les recau en les autonomies.

“És el que estem veient al llarg i ample del nostre país en el dia d’avui”, ha dit Sánchez, sobre els anuncis de noves restriccions i tocs de queda de comunitats com Madrid, el País Valencià o Castella i Lleó.

El president espanyol ha afirmat que cap govern, ni autonòmic ni municipal ni el de l’Estat, té “cap interès a posar més limitacions que les que resulten imprescindibles” però ha insistit que cal la “màxima col·laboració, consciència i disciplina ciutadana”.

L’objectiu prioritari segons Sánchez ha de ser evitar un segon confinament. “Hem d’evitar recórrer a un nou confinament domiciliari com el que vam viure durant setmanes a la primavera. Sabem els sacrificis que comporta, les conseqüències econòmiques i socials que té, i per això hem de ser disciplinats, conscienciar-nos al màxim”, ha argumentat.

Sánchez ha explicat que la incidència acumulada en 14 dies a Espanya és de 348 casos per cada 100.000 habitants i l’objectiu és situar-se per sota dels 25 casos per cada 100.000.

“Això és molt camí per recórrer”, ha afirmat, però s’ha mostrat convençut que l’Estat ho pot assolir amb “màxima disciplina social”, “esperit d’equip” i “moral de victòria”.

El cap de l’executiu espanyol ha reclamat limitar les trobades socials i les celebracions. “Esperem a temps millors, que vindran”, ha insistit, i ha advertit dels perills d’actuar amb un “esperit egoista”. Sánchez ha afirmat que tractarà d’impulsar la “màxima unitat” en tots els àmbits i ha defensat que cal “més contundència” però amb mesures “focalitzades”.

Sánchez no ha parlat de tornar a declarar l’estat d’alarma al conjunt de l’Estat espanyol i ha defensat la “descentralització”.

Segons el president espanyol, és “una fortalesa i no una debilitat” però ha dit que la “diversitat requereix coordinació i unitat”. En aquest sentit, ha defensat la tasca del Ministeri de Sanitat amb les autonomies en el marc del Consell Interterritorial de Salut.

No estem com al març

“La situació no és comparable al març”, ha valorat Sánchez, que ha subratllat que el fet que es detectin més casos és per l’augment de test que es fan.

Ara es detecten prop del 70% dels casos quan a la primavera era del 10%. Sánchez ha dit que l’Estat està millor preparat, també amb més equips i material de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona