Política

La CUP es presenta com a alternativa al govern de JxCat i ERC

La formació obrirà aquests dies la proposta política al debat popular

El 14 de novembre publicarà el text final

La CUP es presentarà a les eleccions del febrer amb un programa que pretén “bastir una alternativa als partits del govern actual”. Així ho va exposar ahir en la presentació del seu calendari electoral intern la portaveu del secretariat nacional, Maria Rovira, que va insistir que la formació es proposa “revertir el cicle de deteriorament institucional viscut amb JxCat i ERC”, i considera “absolutament imprescindible” que hi hagi un canvi, tenint en compte les “contradiccions” i “la realitat de la pandèmia”.

Per ajudar a aconseguir-ho, la CUP posarà a debat el cap de setmana que ve la seva proposta política per a les eleccions en tot d’actes populars, que ha batejat com a Nodes, arreu del territori. Les sessions estan pensades per exposar la proposta inicial de la formació –que ja ha debatut abans les línies generals i que ahir Rovira descrivia com a “ambiciosa” i “sensata” per fer front a la crisi– al conjunt de la ciutadania, a fi que “veïns, persones organitzades i col·lectius puguin dir-hi la seva i transformar la proposta”. Per això entre dissabte i diumenge s’organitzaran actes en fins a 24 municipis, en principi de manera presencial, que abraçaran un ampli ventall de qüestions com ara territori, sostenibilitat, mobilitat, serveis públics, drets socials, sobiranies, lluita sindical, drets laborals, alliberament nacional o drets civils i polítics. “Només a partir de la intel·ligència col·lectiva i la unitat popular podrem elaborar una proposta que estigui a l’altura i les necessitats de la gent”, sostenia Rovira.

Els anticapitalistes podran incorporar al procés intern que tenen obert fins al dia 21 les possibles esmenes que en sorgeixin, que es transaccionaran entre el 22 i el 27 d’octubre, segons el calendari que van presentar ahir. El debat, via telemàtica, de les correccions es farà del 28 d’octubre al 8 de novembre, i la votació entre la militància està prevista entre el 9 i l’11 de novembre. La formació farà públic el resultat final i la configuració del programa el 14 de novembre.

Paral·lelament, la CUP treballa en les llistes per als pròxims comicis, en què ja va deixar oberta la possibilitat que repeteixin càrrecs que ja són o han estat al Parlament. Rovira no va entrar en detalls sobre un possible retorn de David Fernàndez, i es va limitar a explicar que estan parlant amb diputats, exdiputats i persones “amb una llarga trajectòria dins de moviments populars i de l’esquerra independentista” per aconseguir confeccionar “la millor llista” que representi la proposta política final.

LA DATA

09.11.20
començarà la CUP
les votacions de les esmenes presentades a la seva proposta política, que es tancaran el dia 11.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona