Política

Sabrià emplaça JxCat a no caure en divisions i treballar plegats “per construir un país millor”

El republicà recorda que ERC hagués preferit “menys provisionalitat” després de la inhabilitació

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha emplaçat JxCat a treballar plegats “per construir un país millor” amb una república i no “aturar-se” ni caure en “divisions” internes.

Durant el ple monogràfic sobre la inhabilitació de Quim Torra, Sabrià ha dit que després de la decisió de la justícia és moment per defensar el país i els grans consensos. El republicà ha reconegut que haguessin preferit un escenari polític diferent després de la inhabilitació.

Sabrià ha apuntat que des d’ERC voldrien menys “provisionalitat” i “interinitat” però ha prioritzat buscar l’”acord i el consens” amb JxCat. “Era important que no ens veiessin dividits quan ens atacaven”, ha manifestat.

Sabrià ha assegurat que la legislatura que s’acaba ha estat “difícil” i ha enviat suport al president inhabilitat Quim Torra.

De cara al futur, ha explicat que diversos espais de la presidència quedaran buits per denunciar la “injustícia”. El republicà ha apuntat que Catalunya tindrà un Govern “fort” amb una coalició que s’ha reforçat i una presidència de la qual s’ha volgut mantenir l’honor.

El republicà ha explicat que l’objectiu de l’independentisme ha de ser superar el 50% dels vots i cada vegada “ser més”. Del camí que s’ha recorregut fins ara, ha lamentat que a l’independentisme se l’hagi vist “dividit” i “confrontat” malgrat compartit un “objectiu”. Ha pronosticat que els propers passos seran “pactats” davant la causa general contra l’independentisme que es pateix.

Sabrià ha apuntat que el camí independentista iniciat el 2017 és “irreversible” i ha avisat l’Estat que no pot “engabiar” idees. “Mai podran inhabilitar idees ni les ànsies de justícia”, ha anotat.

Finalment ha dit que davant la repressió que vol a l’independentisme “aturat, dividit i vençut” cal més “política, unitat i fermesa”. “És moment per mirar per Catalunya”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona