Política

Albiach critica “l’èpica buida” de l’independentisme: “Ara volen superar el 50%, però no sabem per a què”

La líder dels comuns, que lamenta que el Govern es quedi en funcions, retreu a Torra que digui que “Espanya és Turquia”

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha criticat “l’èpica buida” de l’independentisme i ha retret al president inhabilitat, Quim Torra, que vulgui convertir les pròximes eleccions en un plebiscit i superar el 50%: “No sabem per a què, diria que no ho saben ni vostès”, ha etzibat en el ple d’aquest dimecres.

Albiach ha lamentat que el Govern es quedi en funcions perquè “les crisis no descansen” i ha dit que amb la situació actual quatre mesos “amb un executiu fracturat, en funcions i amb capacitats limitades no és la millor idea”. Després que Torra hagi comparat l’Estat espanyol amb un “règim autoritari” per haver-lo inhabilitat per una pancarta, Albiach ha replicat que “Espanya no és Turquia”.

Albiach ha lamentat la inhabilitació de Torra però també ha criticat que no convoqués eleccions mentre encara podia fer-ho. “Hauríem preservat la institució i hauríem estalviat la pèrdua de temps a la gent”, ha considerat la líder de CatECP, que tem que aquest executiu en funcions no pugui atendre les necessitats derivades de la pandèmia.

La líder dels comuns ha culpat la judicialització de la política de tota aquesta situació, però també ha esbroncat els independentistes en considerar que la seva actitud “no ajuda” perquè “posa tots els poders de l’Estat al mateix sac”. “Ho podran dir cinc o 25 vegades, però no, Espanya no és Turquia”, ha reblat Albiach en la seva intervenció, després que Torra s’hi hagi referit així en la seva compareixença. En aquest sentit, Albiach ha dit que els independentistes “juguen a una confusió que els beneficia però que no ajuda a resoldre el problema”. També ha criticat que igualin el govern espanyol del PP amb el del PSOE i Podem.

Finalment, Albiach ha reclamat que s’acabi “el relat èpic” i ha lamentat que es torni a parlar de plebiscits i la crida perquè l’independentisme superi el 50%. “És un objectiu electoral, però no de país”, ha advertit la líder dels comuns, que també ha qüestionat que des de JxCat i ERC es pugui prometre “unitat”, després de les picabaralles a Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES