Política

Iceta reclama a Torra que “no prorrogui l’agonia del mal Govern” i que convoqui eleccions

Granados veu en la remodelació de l’executiu una “depuració sectària”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat eleccions “com més aviat millor” després que el president del Govern, Quim Torra, hagi fet una remodelació al Govern. El líder dels socialistes catalans no creu que aquesta acció sigui per “millorar l’acció de govern” i l’emmarca en “una operació d’estricte interès partidista. “No és hora de prorrogar l’agonia d’un mal govern que ja no té majoria parlamentària”, apunta Iceta exigint que es convoquin eleccions tan aviat com es pugui.

D’altra banda, la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha titllat la maniobra de “depuració sectària” i també ha fet una crida perquè es convoquin ja les eleccions.

Reaccions d’altres partits

El diputat del PP català al Parlament Santi Rodríguez ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui eleccions a Catalunya. “No és hora de remodelar el Govern sinó de canviar de Govern”, ha dit aquest dijous Per al popular, “aquest Govern està esgotat, tal com va dir Torra el mes de gener”, i el relleu d’aquest dijous “l’únic que fa és allargar l’agonia d’aquest govern”.

A més, ha qüestionat el perfil dels nous consellers. Rodríguez creu que Tremosa “no ajuda en res a generar la confiança que necessiten les empreses catalanes” i que Ponsa suposa “un nou menyspreu amb canvis constants de direcció política en el pitjor moment per al sector. En el cas de Sàmper, ha confiat que els coneixements de dret del futur conseller “es vegin reflectits en l’escrupolós compliment de la legalitat davant de l’increment de la delinqüència i desautoritzant les manifestacions previstes per la Diada”.

D’altra banda, Cs ha carregat contra la remodelació del Govern. En una piulada, la portaveu del grup parlamentari, Lorena Roldán, ha considerat que l’elecció de Ramon Tremosa, Miquel Sàmper i Àngels Ponsa per a substituir Àngels Chacón, Miquel Buch i Mariàngela Vilallonga a Empresa, Interior i Cultura, no s’ha fet “per a gestionar la segona onada de la pandèmia ni per a millorar la vida dels catalans, sinó per ser fidels a la causa separatista” de Torra. “És lamentable que aquest Govern estigui més pendent dels cops de colze interns que dels problemes de Catalunya”, afegeix Roldán a la reacció difosa per Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona