Política

El president deslliga la remodelació de la ruptura amb el PDeCAT

Torra havia comentat els canvis del Govern a Puigdemont fa setmanes però a Aragonès aquest dijous al matí

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deslligat la remodelació al Govern de la ruptura amb el PDeCAT. Fonts de la Presidència vinculen els canvis al reforç de l’executiu davant la incertesa per la pandèmia del coronavirus i la crisi econòmica i social. Torra va comentar els canvis a Govern al líder de JxCat, Carles Puigdemont, fa setmanes. També ho ha comunicat al secretari general de la formació Jordi Sànchez, i als tres exconsellers empresonats, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn. Però Torra no ha comunicat al vicepresident, Pere Aragonès, la remodelació del Govern fins aquest dijous al matí. El president ha ofert a Aragonès si volia fer algun canvi dels consellers d’ERC, cosa que el vicepresident ha declinat.

Segons expliquen des de Presidència, Torra va comentar a Puigdemont la voluntat de “reforçar” el Govern ja fa setmanes, i també n’ha parlat amb els exconsellers empresonats a Lledoners, així com amb Sànchez. Amb el PDeCAT, però, no hi ha tingut cap contacte. La notícia sobre la intenció de Torra de fer canvis imminents al Govern s’ha publicat quan els consellers entrants no n’estaven informats. De fet, Vilallonga era aleshores al despatx del president.

Ponsa, com a directora general, no pot ser cessada sense una reunió prèvia del Consell Executiu. Per això la nova consellera de Cultura prendrà possessió del càrrec dimarts que ve, després de la trobada de Govern. La presa de possessió d’avui a la tarda es farà al Saló Sant Jordi, amb un format reduït amb el president i el vicepresident, els consellers entrants i sortints, i potser amb el president del Parlament, Roger Torrent.

El PDeCAT denuncia una “purga política” i una operació de Torra per “fer desaparèixer” el partit

Solsona lloa la feina de Chacón i assumeix que la seva expulsió de l’executiu és per “militància política”
ACN

El PDeCAT ha denunciat una “purga política” i una operació del president de la Generalitat, Quim Torra, per intentar “fer desaparèixer” el partit.

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha comparegut davant la premsa aquest dijous a la tarda després d’una reunió extraordinària de la direcció, posterior a l’expulsió del Govern de les conselleres Àngels Chacón, Mariàngela Vilallonga i Miquel Buch.

Solsona ha lloat la feina de la ja exconsellera d’Empresa, l’única dirigent que quedava a l’executiu amb carnet del PDeCAT, i ha assumit que la seva expulsió del Govern ha estat motivada precisament per “militància política”.

El PDeCAT reunirà els seus diputats al Parlament i al Congrés -4 i 4- per decidir quines funcions tindran a partir d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona