Política

Arrimadas, disposada a negociar els pressupostos de l’Estat

La líder de Cs demana una “treva política per Espanya” per fer front a la segona onada del coronavirus

Evita el xoc amb Podem i diu que la seva formació “defensarà la seva posició” en els acords

La líder de Cs, Inés Arrimadas, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest dimecres a la tarda per analitzar la situació política i la possibilitat d’arribar a un acord que permeti l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Arrimadas, però, ha reconegut que avui no han parlat de cap calendari.

Arrimadas ha avançat que serà “exigent, responsable i constructiva” en aquestes negociacions i ha demanat una “treva política per Espanya” perquè “els pressupostos que aprovem, el pla de reformes i les mesures que adoptem determinarà el futur de les pròximes generacions”. Ha admès que per a Cs “no és fàcil negociar amb aquest govern” però en les circumstàncies actuals és “necessari”.

De moment la líder dels taronges ha plantejat a Sánchez una bateria de mesures per abordar la crisi, començant per “una estratègia nacional de retorn a l’escola i no 17”. Cal –ha dit– que Sánchez “assumeixi el lideratge del retorn a l’escola”. També ha demanat un pla de conciliació per a les famílies i una extensió dels ERTE més enllà del 30 de setembre.

Arrimadas també ha advertit que el model fiscal de Cs no s’ajusta al de Podem, però no ha volgut fer de la presència de Podem a les negociacions una línia vermella. Ha apuntat que Sánchez “sap perfectament quin és el nostre plantejament” i ha assegurat que la seva presència impedeix que els pressupostos s’acabin pactant finalment amb ERC i Bildu.

Arrimadas ha reclamat una “treva política per Espanya” que permeti fer front a la segona onada del coronavirus en les millors condicions.

Com a solució per despolititzar la justícia, Arrimadas ha proposat que PSOE i PP es posin d’acord per modificar la llei orgànica del Poder Judicial per poder modificar el sistema de designació de l’òrgan de govern del Poder Judicial de manera que es pugui renovar la seva composició –fa 40 mesos que la seva renovació està bloquejada pels dos partits majoritaris per qüestions polítiques– sense que el fet que Podem formi part del govern d’Espanya sigui cap excusa per fer-ho. Arrimadas ha explicat que amb aquesta modificació, la composició del Consell General del, Poder Judicial quedaria en mans dels mateixos jutges.

Per la seva banda, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha agraït aquest dimecres la “voluntat de diàleg” expressada per la líder de Cs, Inés Arrimadas, durant la reunió de dues hores que ha mantingut amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Per a Montero, aquesta actitud fa possible un acord per a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Segons la portaveu del govern tots dos han compartit el diagnòstic sobre la pandèmia i la situació econòmica, i malgrat que Arrimadas ha fet crítiques en qüestions com el paper de les CCAA a l’inici del curs escolar, però “Cs ha mostrat voluntat de diàleg i de fer una aportació responsable per prioritzar els interessos dels ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona