Política

Artadi no descarta Borràs ni Puigdemont

La líder al Congrés, la quarta més votada a JxCat, només darrere de Sànchez i Turull

La nova vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, va insistir ahir que Carles Puigdemont, elegit diumenge president del nou partit amb més del 99% dels vots, “tindria tot el suport de la militància” si vol ser el cap de llista en les pròximes eleccions catalanes, fet que ell mateix no va descartar fa un parell de setmanes a TV3. El nou secretari general, Jordi Sànchez, ja havia expressat fa uns dies el mateix suport. Això sí, les seves paraules i les d’Artadi a Catalunya Ràdio contrasten amb les de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també a la nova directiva de JxCat, que la setmana passada reflexionava a l’ACN que si Puigdemont “no ha de poder venir per ser president, difícilment podrà ser el candidat clar, factible i real”. “Si és pogués assegurar això seria una altra cosa, però ja ho hem viscut”, va dir Madrenas.

En tot cas, la tria es farà per un altre procés de primàries que, si no s’avancen les eleccions, no està previst fins que el 3 d’octubre acabi el congrés fundacional de JxCat, amb l’aprovació de la ponència política i l’organitzativa. Qui “no està descartada absolutament per a res”, assegurava ahir Artadi, és la líder al Congrés, Laura Borràs, tot i que està sent investigada pel Suprem per un presumpte fraccionament de contractes quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes. “És un dels grans lideratges de l’espai; ha de jugar i participar on vulgui”, va dir Artadi, que va recordar que l’exconsellera de Cultura “sempre ha estat a disposició del que se li ha demanat”. Amb 1.977 vots, Borràs va ser el membre més votat de la nova junta de JxCat, i la quarta en total, només darrere de Puigdemont (2.115) i de dos ja inhabilitats: el mateix Sànchez (2.007) i Jordi Turull (1.991). Qui sí que es va descartar va ser Artadi, ja que, si bé podria anar a la llista, té com a prioritat ser la candidata en les municipals a Barcelona, d’on és regidora.

Artadi va rebutjar altre cop “una federació o una combinació de sigles” amb el PDeCAT, que ja s’ha definit com un partit diferent que no s’integrarà en JxCat, però que segueix defensant un acord per anar junts a les eleccions.Tot just ahir, la presidenta del PDeCAT a l’Alt Pirineu, Mayte Rivero, i els presidents de la formació a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya i els Pallars van dimitir en bloc, segons va avançar Ara Pirineus, en una decisió que van justificar a l’ACN per la nul·la relació orgànica amb els dirigents nacionals. Els dimissionaris insten en una carta a la militància que la negociació no s’aturi per integrar-se a JxCat, un pas que en tot cas Rivero farà segur si no hi ha acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona