Política

ERC apel·la a la “força del poble de Catalunya” per plantejar el republicanisme com a solució al conflicte polític

Sabrià acusa el rei emèrit de marxar de “vacances” per gastar “tot el que ha robat”

El president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest divendres que la cambra catalana té el “deure” i “obligació” de demostrar la “força del poble de Catalunya” i posar damunt la taula el republicanisme.

Durant el ple monogràfic sobre la monarquia, Sabrià ha dit que aquesta és l’única forma per resoldre el conflicte polític i acabar amb l’”arbitrarietat” de la “màfia” del règim del 78. El republicà ha lamentat que Joan Carles I hagi marxat de “vacances” per gastar “tot el que ha robat” i ha criticat que el Tribunal Suprem hagi mirat “a una altra banda”. “Et castiguen si ets independentista i et posen la catifa vermella si ets casta o de la monarquia, que vindria a ser el mateix”, ha analitzat.

Així, Sabrià ha dit que el Suprem hauria d’obrir una causa general contra el frau i la corrupció però que “no els interessa”. Per això ha dit que Catalunya ha de tenir un deure, “fer caure el règim i avançar cap a la república catalana”. “Ho hem de fer nosaltres perquè els altres miren cap a una altra banda”, ha lamentat.

El dirigent d’ERC ha dit que la monarquia “tremola” i que l’Estat està “més dèbil que mai”. “Contra la monarquia, urnes i vots. Autodeterminació i llibertat”, ha sostingut. De fet, ha recordat que Joan Carles I “no actuava sol” quan cometia irregularitats i ha demanat acabar amb “les cortines de fum”. “No és un fet aïllat, és un problema estructural”, ha sentenciat.

Finalment, Sabrià ha apuntat que el govern espanyol “més progressista de la història” no ha canviat “res” perquè la repressió “continua” i no han fet front als pilars del règim del 78.

Sabrià ha conclòs que aquest divendres toca denunciar i reprovar “els qui roben però també els qui els han deixat fer-ho amb PSOE i Unides Podem al capdavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona