Política

Sánchez i Merkel pressionen per tancar un acord sobre el pla europeu de recuperació aquesta setmana: “El temps apressa”

La cancellera admet que hi ha “posicions divergents” i el president espanyol avisa que els retards agreugen la crisi

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, pressionen perquè els caps d’estat i de govern tanquin un acord sobre el pla de recuperació durant la cimera que se celebrarà aquest divendres i dissabte a Brussel·les. “Juliol ha de ser el mes de l’acord”, ha dit Sánchez, mentre Merkel ha remarcat que “el temps apressa” i que “seria desitjable que l’acord arribés com més aviat millor”.

En una compareixença conjunta després d’una reunió a Berlín, Sánchez ha avisat que “retardar” el pla de recuperació “agreujarà” la crisi. “Confiem assolir un acord”, ha subratllat el president del govern espanyol, mentre la cancellera alemanya ha admès que encara hi ha “posicions divergents” entre els líders europeus.

Després de la reunió amb Merkel en el marc de la gira europea per negociar el pla per rellançar l’economia europea després de la crisi causada per la Covid-19, Sánchez ha dit que la cimera d’aquesta setmana és una “fita històrica”. “Hem de ser conscients del moment històric que viuen els nostres països i el projecte comú”, ha remarcat Sánchez.

El president del govern espanyol ha insistit que “no hi haurà recuperació si no hi ha unitat”. “La negociació serà difícil. Hi ha interessos contraposats i visions diferents del que ha de ser el projecte europeu, però la UE no s’ha construït a base de vetos, sinó a base de voluntat de dialogar i acordar”, ha subratllat Sánchez.

Amb Alemanya exercint la presidència rotatòria del Consell fins a finals d’any, Merkel s’ha mostrat prudent sobre la possibilitat que els líders europeus assoleixin un acord en la cimera d’aquesta setmana. “Tenim la voluntat d’arribar a un acord, però no és segur que hi arribem”, ha dit la cancellera alemanya.

Amb tot, Merkel ha remarcat que, malgrat les divergències, “hi ha la sintonia” entre els líders europeus que cal fer que la UE “torni a la senda del creixement”. “És important que el pressupost i el fons de recuperació formin un conjunt. Hem de solucionar-ho tot”, ha insistit la cancellera.

Sánchez s’ha reunit aquest dimarts amb Merkel després d’haver-ho fet amb el primer ministre holandès, Mark Rutte, aquest dilluns. El president del govern espanyol es trobarà també amb el seu homòleg suec, Stefan Löfven, aquest dimecres. Sánchez tancarà amb Löfven la gira europea per negociar el pla europeu abans de la cimera a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona