Política

ERC insta Torra a convocar la taula sobiranista

El president assegura que és moment de treballar per fer front a la Covid i demana no especular amb el calendari

Els socis de govern continuen escalfant l’ambient polític del període preelectoral en què viu Catalunya i ahir es va viure un altre capítol de les diferències estratègiques entre tots dos quan ERC va demanar a Quim Torra “consensuar” el calendari electoral, a la vegada que el va apressar a reunir els partits sobiranistes per acordar els termes del diàleg amb el govern espanyol, mentre que el president va advertir que és el moment de pensar a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària i no de pensar en les eleccions.

Per part d’ERC, va ser la portaveu del partit, Marta Vilalta, la que, davant la possibilitat que Torra convoqui eleccions a la tardor, va advertir que “seria un error vincular les eleccions a les enquestes o a la reordenació d’un espai polític”, en relació amb el procés de creació del partit que vol liderar Carles Puigdemont.

Per Vilalta, el fet que l’antic espai convergent s’estigui fragmentant i apareguin diverses alternatives electorals és una cosa sobre la qual el seu partit no vol pronunciar-se, tot i que va recordar que des d’ERC “sempre hem dit que Catalunya necessita disposar de projectes polítics ordenats i reforçats”.

Pel que fa a la taula de diàleg amb el govern espanyol, Vilalta va demanar la convocatòria al més aviat possible de les reunions preparatòries de la part catalana per consensuar les seves posicions i exigir al govern espanyol que presenti la seva proposta sobre el conflicte català. ERC parteix de la base que la part catalana no variarà la seva proposta, que implica l’exercici del dret d’autodeterminació i també l’amnistia dels independentistes presos o amb causes judicials pendents.

Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar evitar les travesses sobre una convocatòria electoral a la tardor. “No és temps d’especular, sinó de treballar”, va dir Torra interpel·lat sobre la convocatòria dels comicis un cop estigui modificat el pressupost arran de la crisi sanitària. El president va demanar prioritzar la gestió de la Covid-19 i va remarcar que “les eleccions ja vindran”.

Pel que fa a la taula de diàleg amb La Moncloa, va lamentar que el conflicte polític amb el govern de Pedro Sánchez és el mateix “que en els temps de Mariano Rajoy”, i va assegurar que no s’ha avançat perquè Madrid no fa propostes concretes.

LES FRASES

Seria un error vincular les eleccions a les enquestes o a la reordenació d’un espai polític
Marta Vilalta
Portaveu d’ERC
No és temps d’especular sobre les eleccions, sinó de treballar. Les eleccions ja vindran
Quim Torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona