Política

Jordi Sánchez avisa el PDeCat que la reordenació passa per una “nova organització política”

El president de la Crida veuria com un “fracàs estrepitós” que la taula de diàleg només resolgui la situació dels presos

El president de la Crida, Jordi Sànchez, ha defensat que reordenació de l’espai de JxCat sigui una suma de persones i no de partits. “No serà la refundació de res” ha afegit per després avisar el PDeCAT que cal una “nova organització política”. En una entrevista presencial a Rac 1, Sànchez ha criticat que la taula del diàleg sigui només una fotografia i ha considerat que seria un “fracàs estrepitós” que només servís per resoldre la situació dels polítics presos ja que, segons ha defensat, ha de resoldre el conflicte polític. Sànchez ha situat les pròximes eleccions al Parlament “com a molt tard al gener” i ha assenyalat que el Tribunal Suprem “ha marcat la pauta” amb la probable inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

Sànchez ha explicat que està de permís de 48 hores per passa la revetlla a casa, ja que un cop s’ha superat un quart de la pena es poden demanar permisos per sortir de la presó. El president de la Crida ha defensat que l’espai de JxCat s’ha de reordenar tenint en compte que hi ha un “lideratge indiscutible” que és el de Carles Puigdemont i que s’ha de crear una “nova organització política amb capacitat d’incorporar el millor de totes les tradicions”. Es tracta, segons ha assenyalat el president de la Crida, de “començar de nou amb un nou instrument”. I ha assegurat que Puigdemont està alineat amb aquesta aposta.

No ha volgut entrar a valorar el nom del nou partit assegurant que no és el que més li preocupa i ha afegit que serà una estructura on “no hi haurà vetos ni quotes” i que la voluntat és que s’esculli a través de primàries tant la direcció de la formació com els candidats a les eleccions.

Preguntat per quin paper tindrà en aquesta nova organització, Sànchez ha respost que està inhabilitat durant 9 anys per exercir un càrrec públic però que sí que pot formar part d’un organisme no públic sense retribució econòmica. Així doncs, ha afirmat que sobre el paper podria ser president del nou partit tot i afegir que “a la pràctica no cal especular gaire”.

Pel que fa a la taula de diàleg, ha lamentat que “s’hagi començat la casa per la foto” perquè no hi ha ni mètode, ni agenda ni treball discret per poder garantir cap a on transita el diàleg. Així doncs, segons el president de la Crida, no és res més que una fotografia. A més, ha defensat que aquest espai no ha de servir per solucionar la situació dels polítics presos sinó per resoldre el conflicte polític.

En aquest context, ha criticat que ERC pactés una taula de diàleg a canvi de la investidura de Pedro Sànchez en considerar que es tracta d’una negociació que s’hauria de fer des de les institucions i no “de partit a partit”.

Per a Sànchez, queda “molt camí per recórrer” per avançar en una coincidència estratègica de l’independentisme i ha repartit culpes. “Siguem responsables i adults, sabem que hi ha molt de tacticisme”, ha conclòs.

El govern de Rajoy no volia que els polítics entressin a la presó

Sànchez ha dit que té algun element que li permet dir que ni tant sols el govern de Mariano Rajoy volia que els líders independentistes entressin a la presó a la tardor del 2017. I ha atribuït a la Corona, la Fiscalia i el Tribunal Suprem una “estratègia político-judicial” al marge del govern del PP. De fet, segons Sànchez, la fiscalia va actuar fins i tot en contra la voluntat del govern de Rajoy.

I preguntat per qui controla la fiscalia, ha respost que hi ha un “deep state” que són els que “interpreten la voluntat general més enllà de la Constitució i els drets humans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA