Política

Iglesias creu que a Vox “li agradaria donar un cop d’Estat” però no gosa

Espinosa de los Monteros acusa el vicepresident segon del govern espanyol de voler “rebentar” la comissió per a la Reconstrucció

El líder de Podem considera que Sànchez i Cuixart són “dos demòcrates” però assegura que el seu govern “complirà” el que dicten els tribunals

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha opinat aquest dijous que a Vox “li agradaria” donar un cop d’Estat però no te prou valor per fer-ho.

Iglesias s’ha expressat així arran d’una enganxada amb el diputat de la formació ultradretana Iván Espinosa de los Monteros a la comissió per a la reconstrucció del Congrés dels Diputats.

La discussió ha començat amb una resposta al portaveu del PP, Mario Garcés, que li ha retret els acords del seu govern amb Bildu i li ha preguntat si estava disposat a parlar amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Iglesias ha assegurat que està “disposat a dialogar amb qualsevol, amb Puigdemont també”. El ministre ha recordat que l’excap del govern català lidera una formació política a la qual “han votat molts espanyols” i, per tant, “és un interlocutor.

És pel mateix motiu que ha afirmat que està obert amb dialogar amb els diputats de Vox Santiago Abascal o Espinosa de los Monteros “encara que a vegades sembli que volen més donar un cop d’Estat que protegir la democràcia espanyola”.

Espinosa de los Monteros ha demanat una rectificació i la resposta d’Iglesias ha estat aclarir que “creu” que a Vox “li agradaria donar un cop d’Estat però no s’atreveixen”. “Perquè per a això, a més de desitjar-ho o demanar-ho cal atrevir-se”, ha reblat. El diputat de Vox ha considerat la manifestació d’Iglesias “tremendament ofensiva i intolerable” i ha abandonat la sala. El ministre li ha demanat que “tanqui al sortir, senyoria” .

Ja a l’exterior de la comissió, Espinosa de los Monteros ha acusat Iglesias de venir “a rebentar la comissió per a la reconstrucció”.

En la mateixa comissió, Iglesias ha assegurat que considera que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són “dos demòcrates que hauran de formar part del debat polític fonamental per superar des del consens i la legalitat un conflicte polític que ha fet molt de mal”.

El líder de Podem ha recordat que els ha visitat a tots dos a la presó, ha puntualitzat que el seu govern “complirà la llei, i la llei la dicten els tribunals, ens agradin més o menys”.

El vicepresident de l’executiu espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu de JxCAT a la Comissió, Ferran Bel, que ha demanat a Iglesias la seva opinió respecte a l’informe d’Amnistia Internacional sobre Cuixart i Sànchez.

El pare de Pablo Iglesias denunciarà Álvarez de Toledo per titllar-lo de “terrorista”

Javier Iglesias assegura que hi ha càrrecs del PP que l’han trucat “avergonyits”
Li molesta la situació perquè són càrrecs públics i “les multes les paguem entre tots”
ACN

El pare del vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, Javier Iglesias, ha anunciat que denunciarà la diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, per titllar-lo de “terrorista” al Congrés.

En una entrevista a la Sexta que recullen diversos mitjans, Iglesias ha assegurat que alguns càrrecs del PP l’han trucat “avergonyits” per l’actitud de la seva companya.

Iglesias ha comentat que primer el va atacar Vox i que ara ho fan els populars. El pare del líder de Podem ha lamentat que li molesta haver de denunciar-los perquè “són càrrecs públics i les multes les paguem entre tots”.

L’anunci arriba després que el propi Pablo Iglesias convidés al seu pare a emprendre accions legals contra Álvarez de Toledo per les acusacions que va fer des de la tribuna de la cambra baixa.

La portaveu popular va lloar la figura de Diego Pérez de los Cobos i va acusar Pablo Iglesias de ser “ambaixador d’ETA al govern” i “fill d’un terrorista”.

La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, va anunciar que les acusacions es retirarien del diari de sessions malgrat que Álvarez de Toledo s’hi va negar afirmant que Javier Iglesias era “militant del FRAP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona