Política

ERC comença a escollir els candidats

Esquerra Republicana de Catalunya ha començat a celebrar els congressos comarcals per escollir els candidats a les llistes de les eleccions al Parlament previstes per aquesta tardor vinent. El diputat Pere Vigo ha estat escollit primer candidat pel Gironès, en una llista en què també figuren la presidenta del Consell Comarcal i tinent d'alcalde de Girona, Cristina Alsina –a la qual se li va prometre un lloc destacat en les eleccions al Parlament, quan es va dir que no tornaria a ser cap de llista per Girona–; l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i la diputada Maria Mercè Roca, que ocuparà un dels llocs d'honor, ja que s'acomiada de la política parlamentària.

El congrés del Baix Empordà ha escollit, com a primera candidata, la delegada territorial de la Federació d'Entitats Llatinoamericanes a Catalunya, Clàudia Fernández, nascuda a l'Uruguai. Fernández ha estat elegida candidata, juntament amb Martí Fonalleras, Mercè Català i Màrius Lledó. Pel Ripollès han estat escollides Teresa Jordà i Carme Freixa. Per completar el nombre de candidats d'ERC de les comarques gironines, queden encara quatre congressos. El dijous 10 de juny se celebrarà el de la Selva; el dissabte 12 de juny, el de l'Alt Empordà; el dimarts 15 de juny, el de la Garrotxa, i el divendres 18 de juny, el del Pla de l'Estany. Un cop hagi finalitzat l'elecció de les persones integrants de les candidatures en els diferents congressos comarcals, les propostes són analitzades per la comissió electoral nacional, que elaborarà una proposta d'ordre per a les llistes de cada demarcació, que haurà de ser ratificada per l'executiva nacional i, posteriorment, pel consell nacional, que s'ha previst pel 10 de juliol vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa