Política

Palafrugell fa balanç de la crisi en el primer ple virtual

L’Ajuntament de Palafrugell va fer balanç de les mesures derivades de la crisi sanitària dijous, en el primer ple virtual de la història del consistori, que va començar amb un minut de silenci de tots els edils per les víctimes que hi ha hagut al municipi, amb l’epicentre del geriàtric Palafrugell Gent Gran. La sessió, que els portaveus del PSC, Juli Fernández, i els comuns, Alfons Rius, havien apressat a fer, va ser extraordinària i monogràfica, per fer balanç de les accions adoptades pel govern i escoltar propostes dels grups de l’oposició.

L’alcalde, Josep Piferrer, va destacar el gir fet per l’administració municipal des del 12 de març, i l’esforç de la policia local, els Serveis Socials i els informàtics, per fer possible que el consistori continuï funcionant a distància. I els edils del govern van explicar les previsions econòmiques, arran de l’ajornament de taxes i problemes futurs, com ara la reducció d’ingressos per la taxa turística i l’increment de la morositat, que miraran de pal·liar amb mesures de suport a famílies i comerços. Piferrer va admetre la gravetat de l’elevat nombre de defuncions al Palafrugell Gent Gran, però va convenir amb els altres grups que esperaran a demanar explicacions fins que es torni a reunir el patronat, després de la pandèmia. Entre les propostes, Rius i Fernández van demanar mesures de suport a empreses, autònoms i llars, i el portaveu de Cs, Joan Farré, també un monument per recordar les víctimes.Fernández també va plantejar que els grups municipals i els regidors, a títol individual, destinin un percentatge de l’assignació mensual durant les setmanes de confinament al fons de contingència del consistori. L’alcalde, Josep Piferrer, va rebre de bon grat la majoria de propostes i va instar tots els portaveus polítics a debatre-les en els pròxims dies, per materialitzar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona