Política

El govern demanarà a Madrid que es mantingui el confinament total a Catalunya amb la nova pròrroga de l’estat d’alarma

Meritxell Budó avisa que seria un “desastre” que “un desconfinament mal planificat avui fos preludi” d’un segon confinament total

Salut assumeix la gestió única de totes les residències de persones grans de Catalunya

La Generalitat activa una subvenció de 60.000 euros per entitats del Tercer Sector ambiental afectades pel coronavirus

La Generalitat demanarà al govern espanyol que es mantingui el confinament total a Catalunya amb la nova pròrroga de l’estat d’alarma.

La portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han advertit durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres que el Procicat té previst sol·licitar a l’Estat una pròrroga del confinament total.

Concretament, la consellera ha avisat que seria un “desastre” que un “desconfinament mal planificat avui” fos “preludi” d’un segon confinament total .

Buch ha afegit que la “pitjor notícia” seria que l’esforç i el sacrifici fet fos “en va” i no servís “per a res” si hi ha un relaxament que provoca un rebot de la corba del coronavirus: “És millor allargar el patiment que no pas tenir rebrots ”.

Per la seva part, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha informat que, a partir d’ara, Salut assumeix la gestió única de totes les residències de persones grans de Catalunya.

“Serà el departament de Salut qui gestionarà el centres residencials i també gestionaran cap on han d’anar els avis i àvies. Treball continuarà gestionant els recursos humans”, ha dit.

La directora assistencial d’Atenció Primària, Yolanda Lejardi, es farà càrrec a partir d’ara d’aquesta gestió, mentre que la direcció general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat passarà a formar part de Salut.

“Com que som conscients que ara mateix ha de prevaldre el criteri sanitari entorn als nostres avis, hem decidit que lideri el departament de Salut l’atenció als centres residencials”, ha subratllat Homrani. Segons l’últim balanç, 1.123 usuaris de residència han mort a Catalunya pel coronavirus.

D’altra banda, entre les mesures adoptades aquest dimecres per combatre els efectes del coronavirus, també destaca que el departament de Territori i Sostenibilitat ha activat una nova línia d’ajuts amb prestació econòmica directe de 60.000 euros per a les associacions i fundacions del Tercer Sector ambiental afectades per la crisi de la pandèmia.

El govern vol que les associacions i fundacions assegurin la seva activitat per protegir i millorar el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll