Política

Càlida rebuda a Rull a Terrassa en el seu primer dia laboral

Unes 200 persones, entre les quals hi ha familiars, amics i polítics, li donen suport

Sortirà 12 hores al dia de dilluns a divendres per treballar d’assessor legal a Mútua Terrassa i fer tasques de voluntari

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull deu haver passat la 750a nit a la presó de Lledoners gestionant i recordant el cúmul d’emocions i mostres d’afecte que va recollir ahir de les més de 200 persones que el van rebre el primer dia de feina a l’assessoria legal general de Mútua Terrassa en compliment de l’article 100.2 del reglament penitenciari. Rull, acompanyat de la seva parella, Meritxell Lluís, va sortir a un quart de nou del matí de la presó de Lledoners conduint ell mateix el cotxe fins al seu municipi, Terrassa, on va ser el cap de llista per CiU durant tres mandats, i cap a un quart de deu sortia del pàrquing de la plaça del Doctor Robert, on es va fondre en una primera abraçada amb l’actual conseller de Territori, Damià Calvet, que el va acompanyar els escassos 200 metres fins a la porta del conegut com a Edifici Docent de Mútua Terrassa, al carrer Sant Antoni. Allà s’incorpora a l’equip de professionals de l’assessoria jurídica de l’entitat per fer-se càrrec dels temes relacionats amb l’economia circular, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, d’acord amb l’agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que fins ara Mútua Terrassa tenia externalitzats.

El camí el va fer acompanyat de crits de “llibertat” i els primers que va saludar van ser els membres del seu exdepartament, com el secretari general, Ferran Falcó; l’ara predient de Cimalsa, Enric Ticó; el director de Ports, Joan Pere Gómez, i el director de l’Agència de Residus, Josep Maria Tost, entre altres càrrecs. Amb ells també hi havia el director general de Mútua Terrassa, Esteve Picola, amb qui també es va abraçar, mentre que el president de l’entitat on ara treballarà, Jordi Parera, el va saludar en creuar la porta d’entrada al recinte.

Visiblement emocionat, i sense fer declaracions, Rull es va fer un fart de fer abraçades i encaixades de mans, i de donar les gràcies a tothom. Molts eren integrants de la secció local de l’ANC-Terrassa per la Independència, però també el van saludar regidors actuals com ara Carles Caballero (ERC) i companys i excompanys de partit com ara Josep Massó, Aleix Pons i Mariona Vigués, a més de rivals a les cadires dels plens municipals com ara el republicà Màrius Massallé.

Rull va aprofitar Twitter per mostrar el seu agraïment per la rebuda amb una piulada: “Gràcies infinites per la vostra estima en un dia tan singular com el que estic vivint. He arribat a Terrassa lliure d’esperit, però encara condemnat per haver permès l’expressió pacífica i democràtica de tot un poble.” I, per la mateixa xarxa social, va rebre el suport del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’expresident a l’exili, Carles Puigdemont. Rull té autorització per sortir dotze hores al dia de dilluns a divendres, de vuit del matí a vuit del vespre, i compaginarà la nova feina amb tasques de voluntariat en una entitat que encara no ha transcendit.

Avui és el torn de l’exconseller de la Presidència Jordi Turull, que també en aplicació de l’article 100.2 s’incorporarà aquest matí com a responsable de l’àrea de dret públic al despatx Badia Advocats, ubicat a la plaça Vella de Terrassa, malgrat ser de Parets del Vallès.

D’altra banda, el Tribunal Constitucional (TC) va dictaminar ahir que la presó preventiva de Rull i de Turull no vulnera els seus drets de participació política, i va desestimar d’aquesta manera els recursos d’empara que van presentar contra les interlocutòries del Tribunal Suprem (TS) que van decretar el seu empresonament provisional. Tres magistrats del tribunal, Juan Antonio Xiol Ríos, Fernando Valdés Dal-Ré i María Luis Balaguer Callejón, van formular el vot particular, ja que van entendre que s’hauria d’haver estimat el recurs.

LA FRASE

Surto amb el cap ben alt per la feina feta amb tants de vosaltres. No surto lliure, encara, tot i que me’n sento
Josep Rull
EXCONSELLER DE TERRITORI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona