Política

Dimiteix el conseller Alfred Bosch per l’afer de l’assetjament al Departament d’Exteriors

Bosch havia demanat disculpes “pel dolor” causat pel cas de presumpte assetjament a Exteriors

La conselleria i Funció Pública obren un procés per esclarir els fets i les conseqüències que se’n puguin derivar

Finalment, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha acabat anunciant aquest dilluns a la tarda que renuncia com a conseller per l’escàndol provocat pels presumptes casos d’assetjament d’un dels seus càrrecs de confiança al departament.

Al llarg del dia, Bosch havia demanat disculpes en nom seu i de tota la conselleria pel “dolor que hagi pogut causar” el cas de presumpte assetjament sexual del seu excap de gabinet, Carles Garcías.

Malgrat tot, tot, Bosch ha presentat la dimissió per la pressió que ha rebut des que el cas es va fer públic. En aquest sentit, el conseller havia estat convocat aquest matí pel president de la Generalitat per demanar-li explicacions. Segons un comunicat de Presidència, Torra li ha comunicat l’obertura d’una actuació des de Funció Pública per aclarir els fets i els motius pels quals no es va activar el protocol obligatori de la Generalitat. El departament d’Exteriors assegura que després de rebre informacions sobre “actituds masclistes i sexistes” per part de Garcías va impulsar d’ofici una investigació interna. Per la seva banda, ERC apunta que va instar el departament a cessar-lo i que l’ha suspès cautelarment de militància.

En un comunicat, Exteriors també havia confirmat que s’obria un procés conjuntament amb la Direcció General de Funció Pública per “esclarir els fets” i “les conseqüències que se’n puguin derivar”.

A més, el departament havia anunciat actuacions de tipus psicosocial per analitzar el “clima” a la conselleria. Bosch també havia anunciat una ronda de trobades amb les unitats del departament per “escoltar les opinions” dels treballadors i “posar en comú la situació”.

“Des del Departament i el Govern es treballa constantment per evitar qualsevol mena d’actitud masclista o sexista en el lloc de treball, i des que van arribar les primeres informacions s’ha gestionat el cas amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar-hi afectada”, assegurava Exteriors en el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona